Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  United Grupa donira 1 milion eura pomoći Ukrajini

  United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u Jugoistočnoj Evropi, čiji je član Telemach BH, objavila je danas da donira ukupno milion eura pomoći koja će biti upućena za dvije humanitarne organizacije u Ukrajini.

  Novac će biti doniran Međunarodnom medicinskom korpusu, za pružanje prve pomoći i hitne medicinske njege i Bright Kids Charity, ukrajinskoj organizaciji posvećenoj pružanju pomoći bolesnoj, ugroženoj i djeci sa invaliditetom.

  United Grupa je šokirana i užasnuta razaranjima koja se nastavljaju nanositi Ukrajini i njezinim građanima te saosjeća s nevinim žrtvama rata i svima koji su njime pogođeni.

  Ništa na ovom svijetu nije vrijednije od ljudskog života, a naša najvažnija dužnost kao ljudskih bića je da učinimo sve što je u našoj moći da održimo mir. Kao Ukrajinka čija je porodica još uvijek tamo, ovaj rat je za mene i lična tragedija.”, rekla je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

  Donacija Grupe je upućena sa ciljem da pomogne onima koji su najviše pogođeni ratom, izbjeglicama, porodicama koje nisu mogle da pobjegnu od ratnih sukoba i djeci u institucijama, kao što su sirotišta i bolnice.

  Novac će se koristiti za obezbjeđivanje osnovnih životnih potreba, hrane i skloništa za civile, posebno porodice sa djecom.

  Ovom donacijom United Grupa dodatno podržava ranije provedene aktivnosti pojedinih članica usmjerene na pomoć žrtvama rata u Ukrajini, kojima svi zajedno nastavljaju pomagati.

  Kada je u pitanju Telemach BH, riječ je o finansijskoj donaciji Udruženju pomozi.ba namijenjenoj za nabavku lijekova Ukrajinicima, podrška izbjeglicama iz Ukrajine smještenim u Bosni i Hercegovini, te omogućavanje besplatnih poziva na sve fiksne i mobilne mreže u Ukrajinu sa fiksne  mreže Telemach BH kako bi u svakom trenutku izbjeglicama i našim korisnicima omogućili kontakte sa članovima porodice i prijateljima. 

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Adna
  Adnahttp://www.tnt.ba
  Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU