Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Kako online otvoriti račun u banci

  Skoro da ne postoji stvar koju ne možeš uraditi online, jedna od njih je i otvaranje bankovnog računa, pa kako online otvoriti račun u banci

  U svijetu kojem trenutnom živimo sve je moguće uraditi online. Svijet koji trenutno živimo i nama starijima je poprilično neprepoznatljiv, COVID-19 svijet.

  Moram biti iskrena da je ova korona nešto dobro donijela, koliko god da to pogrešno zvuči. Ali sve možeš uraditi online.

  Uraditi sve online sa sobom nosi milion malih beneficija, samo jedna od njih je sve što Vam je potrebno da uradite iz kućne radinosti možete, ušteda vremena 100%, nema redova, gužve, čekanja.

  Skoro da ne postoji stvar koju ne možeš uraditi online, jedna od njih je i otvaranje bankovnog računa. Pa kako online otvoriti račun u banci ?

  Kako Online Otvoriti Račun U Banci
  Kako online otvoriti račun u banci

  Otvaranje bankovnog računa putem interneta je brzo i jednostavno. Može potrajati nekoliko minuta i uštedjeti Vam put do banke. A ako otvarate račun u „internet“ banci, to je možda sada Vaša jedina opcija.

  Vrhunske internetske banke osigurane su  i nude više stope od tipičnih banaka, a često naplaćuju male ili nikakve naknade.

  Koji su vam podaci potrebni prije otvaranja bankovnog računa

  Evo dokumentacije koja će vam trebati za otvaranje bankovnog računa na mreži.

  Ako Vaš novi račun zahtijeva početni polog, trebat će vam i podaci o debitnoj kartici ili brojevi usmjeravanja i računa za drugi bankovni račun koji posjedujete. Možete ih pronaći na čeku ili prijavom na mrežnu nadzornu ploču Vašeg postojećeg računa.

  Svejedno pripremite dokumente koji su Vam potrebni

  • Identifikacijski dokumenti
  • Pasoš ili putovnica, ili osobna iskaznica,odnosno lična karta (original ili ovjerena kopija)
  • Dokaz adrese, CIPS-ova prijava
  • Referenca banke
  • U slučaju kompanije: izvadak iz registra, statut (ovjere, ponekad prevedeni)

  Što god da se preda, u koju god svrhu, prije svega odjeli koji su zaduženi za to, provjerit će datoteke i zatražiti i neke dodatne informacije.

  Imajte na umu da se odjeli za provjeru Vaših dostavljenih dokumenata, koriste softverom koji su razvile forenzičke računovodstvene tvrtke.

  Kako Online Otvoriti Račun U Banci
  Kako online otvoriti račun u banci

  Kako online otvoriti račun u banci

  Obično konzultanti traže pretplatu i često šalju male račune. Konzultanti znaju da se mali računi brzo plaćaju i povećavaju klijentovu predanost te stvaraju trajni novčani tok za financiranje troškova (ponekad je na kraju i veliki bonus).

  Banke imaju mnogo konzultanata kao klijenata i vide njihov način plaćanja. Ako se tok plaćanja savjetničkog projekta ne uklapa u uobičajeni obrazac, automatski će se voditi interna rasprava.

  Čak šta više banke nude jako puno pogodnosti ako im smanjite red čekanja u banci i poslovnicama, i odlučite se za online bankarstvo, online kredit, online otvaranje bankovnog računa. I da dobro ste pročitali, toliko je banaka koje nude online kredite.

  Kada se samo sjetim koliku sam enciklopediju papira ponijela sa sobom, kada sam željela aplicirati za kredit u banci. Da, dobro se sjećam te enciklopedije. Mislim da sam ponijela i pasoš svog psa. Upravo iz ovih razloga sam i rekla kako je pandemija donijela nešto dobro. Sačuvala je mnogo drveća i papira.

  Čak šta više, postoji, naravno ne kod nas, ali u svijetu, nadam se da će jednog dana i kod nas stići, online banke.

  Online banke obično nude niske provizije. Ali, najbolja internetska banka za Vas je ona koja zadovoljava vaše financijske potrebe, bilo da se radi o jedinstvenom štednom računu ili banci s punom uslugom.

  Kako Online Otvoriti Račun U Banci
  Kako online otvoriti račun u banci

  Kada kupujete, najbolji bankarski odnos za Vas i Vašu porodicu, imajte na umu što Vam najviše treba od Vaše online banke.  Koju god da banku odaberete moj savjet Vam je sve njihove prednosti da uzmete u obzir. Danas ćemo se rijetko susresti sa ljudima koji nemaju banku.

  Mislim da je to jedan čovjek u milion ostalih. I upravo ova gore silna spomenuta papirologija je i razlog zašto postoji i taj jedan čovjek u milion. Zato je online otvaranje računa prava blagodat, ako mene pitate. A mislim da želite čuti mišljenje osobe koja je danima nosala more papira sa sobom da bi otvorila račun u banci, i digla kredit u istoj.

  Nisam ni znala šta sve postoji o meni i koliko stvari mi je potrebno da bi imala bankovanu karticu.

  Dovoljno je da pripremite gore navedene dokumente ili čak za neke banke je potrebno i manje dokumenata. Moj svakako savjet je prije nego se konačno odlučite za neku od banaka, a ima ih mali milion i svaka od njih ima svoje beneficije da nabrojite top tri banke i napišite beneficije istih.

  Ali to nisu samo nabrojane beneficije banaka to su beneficije koje najviše odgovaraju Vama i Vašim potrebama.

  Kada odredite svoje top tri banke onda je vrijeme da ih pozovete ili im napišete mail ukoliko na njihovoj oficijalnoj stranici ne možete naći šta Vam je potrebno da bi otvorili račun u banci.

  Konsultujte se preko telefona ili mail za podršku šta želite, koji paket da Vam preporuče, i da sve iz udobnosti Vašeg doma. Nakon konsultacije ćete popuniti obrazac koji već ima na stranici ili će Vam isti biti proslijeđen na Vašu e-mail adresu.

  I otprilike to Vam je to. To je sva mudrost  ovog svijeta. I to je ona mala mrvica dobrog u ovom silnom novonastalom ludilu. Ali vrijeme digitalizacije je svakako pred nama i sigurno sam da nas još puno toga očekuje. Nadam se da vam je tekst na temu Kako online otvoriti račun u banci bio koristan.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Una
  Unahttps://poslovnisvijet.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU