Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Sve veći broj bh. građana bira Njemačku kao svoje novo životno okruženje – Provjerili smo zašto

  Sve Veći Broj Bh. Građana Bira Njemačku Kao Svoje Novo Životno Okruženje - Provjerili Smo Zašto

  Svjedoci smo da život u postdejtonskoj BiH mnoge navodi na razmišljanje o odlasku u drugu zemlju u potrazi za boljim i kvalitetnijim životom. Uvijek postoji više razloga za napustiti svoju zemlju, no uvijek je onaj presudan razlog individualan i poseban, a često se zapravo radi o kombinaciji privatnih i poslovnih razloga. Svi koji su bili u situaciji razmatrati odluku otići ili ostati, sami ili sa porodicom, prolaze kroz intenzivan proces prikupljanja informacija iz svih mogućih izvora, analiziranja dobrih i loših strana odluke koju treba donijeti. Jer, ipak se radi o velikoj, životnoj odluci.

   

  Emigracija kao proces iseljavanja iz domovine i odlazak u drugu zemlju sa ciljem trajnog naseljavanja postoji oduvijek, a Bosna i Hercegovina je zemlja čije stanovništvo je često i kontinuirano migriralo. Razlozi zbog koji su se ljudi selili bili su razni – od ratova, potrage za boljim uslovima života ili za poslom. Najčešći povod dobrovoljne emigracije su ekonomski razlozi, zbog kojih je u našoj zemlji posljednjih desetak godina iseljavanje, i to naročito mladih ljudi, intenzivirano. Na listi zemalja u koje se stanovništvo seli tragajući za boljim životnim standardom, prva mjesta zauzimaju Austrija i Njemačka.

   

  Prema zvaničnim podacima njemačkog zavoda za statistiku, broj imigranata iz BiH u periodu 2011-2021 godina kontinuirano raste i velika je vjerovatnoća da će se taj trend i nastaviti. Podatak da u Njemačkoj trenutno živi skoro 12 miliona stranaca govori da je ovo mnogima, ne samo brojnim Bosancima i Hercegovcima, obećana zemlja koju biraju za novo životno okruženje.

    UPFBiH predstavio dosadašnje rezultate projekta "Poslovanje bez korupcije"

   

  Iako je donošenje odluke prvi i možda najteži korak u procesu odlaska, slijede mnogi važni koraci, poput nostrifikacije diplome, traženja odgovarajućeg zaposlenja te brojne i ne baš jednostavne administrativne procedure. No, na svu sreću kroz ovaj proces ne morate prolaziti sami – dovoljno je da se obratite agenciji Jobstep i njenom timu iskusnih profesionalaca koji će se pobrinuti da proces pronalaska posla u Njemačkoj bude jednostavan i bez suvišnih komplikacija.

   

  Odabirom agencije Jobstep, pionira u segmentu obrade dokumentacije na području Bosne i Hercegovine, koja posluje već 12 godina, sa deset poslovnica u BiH, Njemačkoj i Srbiji – birate pouzdanu, sigurnu i kvalitetnu podršku za novu fazu vašeg životnog puta. 

   

  Jobstep agencija za pomoć pri zapošljavanju u Njemačkoj pored administrativne podrške, koja podrazumijeva pregled potrebne dokumentacije i popunjavanje različitih formulara, nudi i podršku u procesu nostrifikacije diplome. Također, Jobstep posjeduje potrebnu ekpertizu ali i dugogodišnje iskustvo koje olakšava cjelokupni proces od prijave do pronalaska posla koji odgovara kvalifikacijama i radnom iskustvu.

   

  Najbolja potvrda uspješnog rada jeste saradnja sa preko 75.000 kandidata i preko 250 poslodavaca, ali i hiljadu nostrificiranih diploma za hiljadu zadovoljnih klijenata kojima je diploma priznata u Njemačkoj. Jubilarni član Jobstep porodice je Haris Dž. iz Maglaja, kojem je ova agencija pomogla da svoju diplomu elektrotehničara energetike učini priznatom u Njemačkoj.

   

  Ukoliko vas od konačne odluke da konačno potražite zaposlenje u Njemačkoj dijele brojna neodgovorena pitanja i dilema kome da se obratite za više informacija, pozivamo vas da se javite Jobstep agenciji, uz koju ćete brzo napraviti konačan iskorak prema novom životu u Njemačkoj.

    Brza cesta već povećala broj gostiju u bh. biseru na Jadranu

   

   

  www.oslobodjenje.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU