Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Spojeni povjerenjem: ASA i Central osiguranje spajanjem postaju lider na tržištu osiguranja

  Spojeni Povjerenjem: Asa I Central Osiguranje Spajanjem Postaju Lider Na Tržištu Osiguranja

   

  Spajanjem ova dva domaća i brzorastuća osiguravajuća društva, će doći do stvaranja društva koje će ujedinjenim snagama, kroz brigu o klijentima, partnerima i zaposlenicima, pružati sigurnost, povjerenje i zadovoljstvo. Ovim korakom se nastavlja proces konsolidacije osiguravajućeg i finasijskog sektora, što će rezultirati liderskom pozicijom na tržištu osiguranja ASA Central osiguranje.

  “Prema pažljivo odabranoj strategiji spajanja, oba će društva biti podjednako zastupljena u svemu, što podrazumijeva redizajn identiteta svakog i pronalaženje posebnih temeljnih tačaka te zajedničkih nazivnika na kojima će se dva društva na jednakim osnovama povezati. Razvijajući postojeće prodajne kanale i proizvode osiguranja, kreirajući nove, šireći poslovanje i na životna osiguranja te digitalizacijom poslovnih procesa želimo postati sinonim za suvremeno društvo, koje nudi vrhunsku uslugu. ASA Central Osiguranje će biti društvo kojem su temeljne vrijednosti pravičan način poslovanja, osjećaj pripadnosti organizaciji, međusobno poštovanje, te visoka radna etika”, izjavio je Član Uprave Društva Central osiguranje Željko Pervan. 

  Razvijajući postojeće prodajne kanale i proizvode osiguranja, kreirajući nove, šireći poslovanje i na životna osiguranja te digitalizacijom poslovnih procesa želimo postati sinonim za savremeno društvo, koje nudi vrhunsku uslugu. ASA Central Osiguranje će biti društvo kojem su temeljne vrijednosti pravičan način poslovanja, osjećaj pripadnosti organizaciji, međusobno poštovanje, te visoka radna etika“, izjavio je Predsjednik Uprave Društva Central osiguranje Feđa Morankić.

  Za prvih pet mjeseci 2022. godine ASA osiguranje je s indeksom rasta 22/21 od 113,3% imalo premiju od 20.487.319,00KM te Central osiguranje, s indeksom rasta 22/21 od 107,3% premiju od 19.436.203,00KM. Spajanjem, konsolidirana premija će nadmašiti sve ostale sudionike. 

  „Spajanjem se ne briše identitet niti jednog društva, nego se zadržavaju vrijednosti oba društva, i Central osiguranja, i Asa osiguranja. Koristeći vlastite potencijale, snagu grupe, savremene metode upravljanja, želimo postati i ostati lider na tržištu osiguranja. Suočeni s trendovima na tržištu i u društvu, kontinuiranim ulaganjem u edukaciju i razvoj na svim nivoima te stvaranjem atmosfere povjerenja i pravednosti, kreiramo bolje okruženje unutar naše spojene kompanije“,  izjavio je Predsjednik Uprave Društva ASA osiguranje Adnan Hodžić.

  www.oslobodjenje.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU