Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Sparkasse Bank: Stambeni kredit sa kamatom boljom od fiksne

  Sparkase banka sa novom kampanjom predstavila je novu akcijsku ponudu kredita, a novitet na tržištu je stambeni kredit sa kombinovanom kamatnom stopom koji nudi povoljniju otplatu.

  Akcijska ponuda banke uključuje nenamjenske i zamjenske kredite uz fiksnu kamatnu stopu, bez troškova obrade i Paket usluga po želji klijenta, kao i potpuno novi stambeni kredit sa kombinovanom kamatom. Novi stambeni kredit donosi inovaciju na tržištu kredita, predstavljajući novi model u kojem se kombiniraju fiksna i varijabilna kamatna stopa kako bi ukupna otplata kredita bila povoljnija.

  Direktorica Sektora za poslovanje sa stanovništvom i malim preduzećima Sparkasse Banke, Emina Muharemović detaljnije pojašnjava prednosti i karakteristike ovog novog proizvoda.

  Šta čini ovaj stambeni kredit jedinstvenim i atraktivnijim u odnosu na ostale ponude na tržištu?

  Sparkasse Bank: Stambeni Kredit Sa Kamatom Boljom Od Fiksne
  Emina Muharemović – direktor sektora za poslovanje sa stanovnistvom i malim preduzecima Sparkasse Bank

  Sparkasse banka je uvijek bila jedan od prepoznatljivih brandova kada je u pitanju segment  stambenih kredita, te smo i sa ovim proizvodom željeli ponuditi klijentima nešto inovativno i drugačije što im može donijeti dodatnu vrijednost. Zato smo ovaj stambeni kredit kreirali na način da ponudi modalitete koji su prilagođeni različitim rokovima otplate, a koji će klijentima u konačnici omogućiti povoljniju otplatu kredita sa kojim rješavaju jedno od svojih najvažnijih životnih pitanja.

  Tako ovaj stambeni kredit daje klijentima mogućnost otplate do 30 godina, pri čemu kredite sa rokovima otplate do 10 godina prati u potpunosti fiksna kamatna stopa, a kod rokova otplate dužih od 10 godina, kombinira se fiksna i varijabilna kamatna stopa, pri čemu se kod varijabilne unaprijed definiše maksimalni prag koji kamatna stopa može postići.

  Zašto je takva kombinovana kamata bolja od fiksne?

  Iako klijenti po inerciji preferiraju fiksnu kamatnu stopu kod svojih stambenih kredita, kao rješenje koje im nudi  sigurnost u smislu predvidivosti plaćanja, ono često može biti nepovoljnije rješenje kada posmatramo ukupnu otplatu kredita, naročito pri dužim rokovima otplate kakvi se obično traže kod stambenih kredita.

  Fiksna kamata ne prati promjene Euribora na tržištu koje diktiraju visinu kamata, te nema mogućnost da u jednom momentu bude niža ukoliko se dese određene promjene, naročito pri dužim rokovima otplate, jer su inicijalno dogovorene fiksne vrijednosti.

  Kod stambenog kredita sa kombinovanom kamatom, to nije slučaj. Ovaj model stambenog kredita na rokove otplate duže od 10 godina, nudi klijentima fiksnu kamatnu stopu u prvih pet godina otplate, te varijabilnu kamatnu stopu u nastavku otplate kredita pri čemu je njena maksimalna visina fiksirana. Varijabilna kamata će se tako ažurirati u skladu sa promjenama Euribora na tržištu te dati mogućnost klijentima da uštede ukoliko se ostvare uslovi za niže kamatne stope tokom otplate kredita,  a sa druge strane ponuditi sigurnost kroz njenu fiksiranu maksimalnu vrijednost.

  Naše osoblje je tu da sagleda uslove svakog klijenta, ponudi personalizirane savjete i predloži najbolje opcije u skladu sa njihovim mogućnostima i potrebama.

  Dodatni benefit u ovoj akciji je da su stambeni krediti dostupni bez troškova obrade.

  Objava Sparkasse Bank: Stambeni kredit sa kamatom boljom od fiksne pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU