back to top

S 22 pokrenuo svoj biznis, a sad otvorio jedinstvenu prodavnicu u Sarajevu


S 22 Pokrenuo Svoj Biznis, A Sad Otvorio Jedinstvenu Prodavnicu U Sarajevu

Bosanac Esmir Kadrić ima zanimljiv životni put. Kao osnovac i srednjoškolac je bio jako dobar učenik i redovno je osvajao prva mjesta na takmičenjima iz fizike i matematike.

Uvijek je bio izuzetno vrijedan i sa 16 godina u izbjeglištvu u Novom Pazaru je počeo da uči zanat.

Naime, zaposlio se u servisu motornih pila i kosilica – kosačica. Polako ali sigurno je sticao dragocjeno znanje i poslije ratnih dešavanja vratio se u Blažuj kod Sarajeva.

U 22 godini života pokrenuo je vlastiti biznis, koji je vremenom prerastao u firmu PROX, koja je trenutno servis i licencirani diler uređaja iz programa globalnih brendova STIHL, Honda, Pubert, EGO, itd..

S 22 Pokrenuo Svoj Biznis, A Sad Otvorio Jedinstvenu Prodavnicu U Sarajevu

– Sve je krenulo 1998. godine kao mali porodični biznis a sada imamo 16 radnika. Zalaganjem, kvalitetom, a najviše visoko softiciranom podrškom krajnjem kupcu postali smo tržišni lider u segmentu prodaje, post-prodajne usluge i edukacije kupaca STIHL-a. Mnogobrojni edukacioni seminari u STIHL-u rezultirali su kvalitetnom prodajnom i servisnom podrškom, kao i razumijevanje potrebe i želja svakog profila kupaca – kaže Kadrić.

Ističe da je ponuda mašina i alata na tržištu ogromna, a ono što ih izdvaja od konkurencije je profesionalan pristup poslu, shvatanje potrebe iz perspektive kupca, uvažavanje mišljenja, savjetovanje u pravcu maksimalnog učinka za minimalnu cijenu.

Uspješni i vrijedni Bosanac sretan je što je zalaganjem sebe i svojih uposlenika pored prodaje i servisa u Blažuju otvorio novu poslovnicu u sarajevskom naselju Otoka (Bulevar Meše Selimovića 81 A) preko puta Olimpijskog stadiona Otoka.

S 22 Pokrenuo Svoj Biznis, A Sad Otvorio Jedinstvenu Prodavnicu U Sarajevu

– Prox je otvorio treću poslovnicu, jednu od najopremljenijih prodavnica ove vrste na Balkanu i u njoj se mogu kupiti najbolji svjetski brendovi na jednom mjestu. Kod nas će svaki majstor naći šta mu je potrebno i to garantuju imena proizvođača: Honda, Villager, DeWalt, Einhell, Ego, Karcher, Black+decker, Makita, Oregon, Ryobi, Unior, Echo, Intex, Hogert, Metabo, Oleo-Mac, Fiskars, Knipex, Honda Marine i Proxxon. Otvoreno je i šest novih radnih mjesta. PROX je od osnivanja sinonim za kvalitetan alat i servis istih. Na jednom mjestu su okupljeni najveći svjetski proizvođači alata i potrošnog materijala – kaže Kadrić.

Esmir Kadrić je omiljen među svojim klijentima iz cijele zemlje, o čemu svjedoči oficijalna Facebook stranica sa 23.000 pratitelja.

BIZNISINFO/PRESS


pressmediabih.com

DRUGI UPRAVO ČITAJU