Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Ruksaci i knjige za djecu svih uzrasta

  Vrlo je važno da ruksaci za djecu budu adekvatni, a pogledajte i neke prijedloge za knjige za djecu svih uzrasta

  Odabir školske torbe ne mora da bude bauk. Za najbolju torbu razmislite o stilu, ali razmislite i o bitnim faktorima poput veličine i funkcionalnosti. Slijedite ove savjete kako biste bili sigurni da ćete na kraju doći do idealne školske torbe.

  Odabir funkcija školske torbe

  1. Uzmite u obzir veličinu i džepove. Odredite koje veličine predmeta i koliku težinu ćete nositi u školi. Takođe razmislite koje vrste džepova će vam trebati. Srednjoškolci će imati drugačije potrebe od đaka početnih razreda. Neki savjeti koje bi trebalo imati na umu uključuju:
  • Da li vam je potreban odjeljak za laptop?
  • Da li vam je potreban odjeljak za ručak?
  • Da li vam trebaju posebni odjeljci za olovke, ključeve ili druge male predmete?
  • Da li želite držače boca za vodu ili posebne odeljke za multimediju i mobilni telefon?
  • Koliko stvari, tj. sveska i knjiga trebate da nosite odjednom?
  1. Odaberite materijal za ruksake za djecu. Materijal od kojeg su školske torbe napravljene odredti će njihovu težinu, prozračnost, ali i trajnost. Nove sintetičke tkanine će trajati najduže, dok koža može da teži više, a i teža je za održavanje. Sintetičke tkanine poput poliestera i najlona otpornije su na vodu od prirodnih vlakana poput pamuka.
  2. Provjerite zipove. Pogledajte pažljivo zatvorene džepove i proverite jesu li čvrsti i da li se lako zatvaraju. Izaberite dvostrane patentne zipove za najlakši pristup.
  3. Razmotrite trendove po pitanju dizajna. Stil je važna karakteristika školske torbe. Poželećete školsku torbu koja izgleda dobro, a slična je i ruksacima koji su trenutno u stilu.

  Ruksaci za školu – odabir naramenica i postavka

  Razmotrite naramenice i postavke. Kada su u pitanju ruksaci za djecu koje će koristiti za školu, prednost dajte onim sa širokim, postavljenim naramenicama kako biste pravilno podržali težinu na ramenima. Naramenice bi bilo dobro da budu i podesive. Kada se ruksaci za školu “mrdaju” na leđima ili su prenisko, to može da prouzrokuje bolove u leđima i kičmu, posebno ako su ruksaci za školu pretovareni.

  Ruksaci Za Djecu
  Ruksaci za djecu

  Uvijek dajte prednost ruksacima za školu koji imaju dvije naramenice radi pravilne raspodjele tereta. Dodatni kaiševi oko struka i bokova omogućiće vam još bolju raspodjelu ukoliko nosite puno opreme u ruksacima.

  Ruksaci za školu

  U ovoj ponudi možete naći ruksake za školu koji su anatomski, ruksake za tinejdžere, za srednjoškolce i za fakultet. Svaka od navedenih kategorija dizajnirana je u skladu sa potrebama uzrasne grupe koja će te ruksake da koristi, a sama estetika takođe je prilagođena.

  U ponudi su ruksaci za djecu koje mogu koristiti za školu prilagođeni za dječake i za djevojčice, ali i uniseks modeli koji su popularniji kod tinejdžera i srednjoškolaca. Materijal skoro svih ruksaka je kvalitetni poliester koji ih čini manje teškim, ali i vodoodbojnim (kod većine ruksaka), otpornim na habanje i jednostavnim za održavanje.

  Ruksaci Za Djecu
  Ruksaci za djecu

  Zipovi su SBS koje smo takođe odabrali jer su dugotrajni i dobri, a kopče su kvalitetne NIFCO kopče. Kada su u pitanju vrste rančeva, pored pomenutih anatomskih ruksaka i anatomskih ruksaka sa dodatkom kolica, u našoj ponudi ćete pronaći i ruksake na točkove, sportske ruksake, ruksake za laptop i multimediju, 2 u 1 ruksake.

  Ruksaci Za Djecu
  Ruksaci za djecu

  Ruksaci za tinejdžere

  Multifunkcionalni rančevi za tinejdžere mogu biti pravi izbor. Takvi su, na primjer, ruksaci za tinejdžere 2 u 1 koji se sastoje od veće i dodatne manje torbe koje se zipovima mogu sastaviti u jednu cjeloviti ruksak ili se mogu koristiti odvojeno. 

  Tinejdžeri sve više koriste laptopove, kako za školu, tako i u slobodno vrijeme, pa tako bi bilo dobro da izaberete one ruksake koji sadrže i pregradu za laptop, ali i drugu multimediju. Ruksaci su uvijek bolji izbor u odnosu na torbe, jer omogućuju tinejdžerima da budu mobilniji i pravilna raspodjela tereta, ma koliko manji taj teret bio u odnosu na težinu deteta nižeg razreda i opreme koja se nosi, dvije naramenice su uvijek bolje. 

  Ruksaci Za Djecu
  Ruksaci za djecu

  Ovo pravilo važi i za ruksake za tinejdžere koji su na jedno rame. U skladu sa prethodno pomenutim manjim optrećenjem za onoga koji nosi, pravi izbor mogu biti i ruksaci na točkove. Postoje i ruksaci na točkove sa podesivom ručkom koja se može prilagoditi nositelju, ali i ruksake na koje je moguće nadograditi kolica i tako ih pretvoriti u rančeve na točkove.

  Funkcionalnosti ruksaka uključuju posebne odjeljke za knjige, laptop, boce sa vodom, ali i multimediju.

  Knjige za djecu svih uzrasta

  Pogledajte neke prijedloge za knjige za djecu svih uzrasta…

  Vjerovali ili ne, za čitanje nikada nije prerano. Knjige za djecu najčešće odaberemo uz mnogo razmišljanja, jer bi one imaju pozitivan utjecaj na dijete i da motivišu dijete da čita i ono što je možda najvažnije, da zavole čitanje.

  Mala djeca će sa oduševljenjem gledati prekrasne ilustracije i poslušati priče koje mu čitate, sve dok ne nauči čitati samostalno. Kada malo naraste, sigurno će uživati u čitanju o svojim omiljenim stvarima, životinjama i junacima.

  Knjige za male bebe

  Da, dobro ste pročitali. Knjiga je odličan poklon već i za jako male bebe. Jednostavne slikovnice i zanimljive ilustracije, koje djeca s veseljem promatraju. Odaberite knjige koje imaju kontrastne ilustracije, tako da ih male bebe mogu primijetiti. Neka imaju što više različitih, izrazitih jakih boja koje će privući pažnju tako malog djeteta. Djeci također možete čitati pričice koje se vama sviđaju. S veseljem će ih slušati, pogotovo ako prilagodite tonalitet glasa tako da on bude umirujući, ali istovremeno i uzbudljiv, a pored čitanja se možete i pomaziti.

  Knjige bogate vokabular i podupiru razvoj

  Knjiga je za dijete puno više od promatranja ilustracija i slušanja pričica. Na našim policama možete pronaći veliku ponudu interaktivnih i zanimljivih knjiga. Manjoj djeci koja već otkrivaju svijet oko sebe možete ponuditi knjigu na dodir. Knjige na dodir su knjige u kojima možete pronaći različite teksture. Dodirivanje tih tekstura unapređuje razvoj moždanih stanica, a istovremeno dijete uživa u tome jer na svakoj stranici može pronaći nešto novo.

  Čitanje knjige za djecu obogaćuje djetetov vokabular. Tokom slušanja i čitanja različitih bajki dijete se uči sastavljanju novih rečenica i upotrebljavanju novih riječi koje će kasnije koristiti u govoru. Uzmite i napravite slobodnog vremena, te mu se posvetite – sigurno ćete čuti neku riječ ili frazu, koju je više puta čuo u svojoj omiljenoj pričici.

  Beskonačna zabava

  Knjige za djecu s naljepnicama imaju posebno mjesto u djetetovom srcu. Čitanje priča je puno zanimljivije ukoliko uporedo dopunjujete i stvarate priču naljepnicama. Premiještanje i lijepljenje naljepnica razvija motoriku i pažljiv dodir, što je jako korisno za dijete i njegov razvoj.

  Djeca će biti oduševljena zvučnim knjigama – one koje oponašaju različite životinje ili zvukove vozila. Zvučna knjiga daje priči potpuno novo značenje, a čitanje postaje prava zabava. Takva knjige za djecu mogu biti i vrlo poučne

  Bojanke za male i velike

  Bojanje je djeci najčešće veliko veselje. Posebno su oduševljeni kada mogu bojati svoje najdraže životinje, vozila, predmete ili junake iz crtića i knjige. Najprije će bojanke biti jako šarene i obojane izvan crta, no to vas ne treba brinuti, a posebno zbog toga nemojte popravljati dijete. S vremenom će se naučiti i napredovati, tako da će bojanke uvijek biti ljepše i točnije obojane. Još više će ih oduševiti bojanke koje mogu ispunjavati naljepnicama.

  Knjige za djecu – za učenje

  Knjige za djecu nisu samo za čitanje pričica, upoznavanje novih likova, životinja ili boja. Pomoću knjiga djeca mogu učiti. Učenje uz knjige započinje već u ranoj dobi kada svom djetetu pokazujete prve slikovnice s jednostavnim ilustracijama. Možda vam se čini da uopće ne prepoznaje predmete i životinje iz slikovnice, no s vremenom će vas iznenaditi. Ponavljanjem i redovnim listanjem utvrđuju svoje znanje.

  Većoj djeci također možete predstaviti knjige kao dodatak za učenje. Pomoću knjiga se dijete uči upoznati ljudsko tijelo, životinje na našem planetu ili različite sportove. Čak je i računanje zabavnije kada ga učimo pomoću zabavnih ilustracija.

  Na Bubamarinim policama ćete pronaći veliku ponudu poučnih knjiga. Knjige su pune različitih vježbi za učenje brojeva, računanja, učenja na sat i drugih korisnih zadataka. Djeca će biti sretna jer su knjige pune čarobnih i zanimljivih ilustracija.

  Najljepše priče i bajke

  Čitanje knjige možete predstaviti kao dio jutarnje ili večernje rutine. U takvih trenucima odaberite knjige s pričama i bajkama. Djeca ih jako vole, a pored toga da obogaćuju svoj vokabular, razvijaju maštu. Brzo će odabrati svog najdražeg junaka iz knjige, te se pokušati poistovjetiti s njim. Odaberite pričice koje imaju lijepu, veselu i pozitivnu poruku.

  Za vašu djeci imamo bogatu ponudu zanimljivih i modernih pričica, koje često susrećete u crtićima na televiziji. No nismo zaboravili na stare, klasične priče braće Grimm i Hans-a Christiana Andersena i odličnih domaćih spisatelja. Iako malo starije, upravo te pričice su posebno čarobne i pune lijepih uspomena. Tako da ćete i vi uživati tijekom čitanja sa svojim djetetom.

  Knjiga je čaroban poklon

  Ukoliko tražite savršen blagdanski ili rođendanski poklon ne zaboravite na knjige. Knjiga je uvijek lijep i pažljiv poklon. U našoj velikoj ponudi knjiga ćete sigurno pronaći onu koja odgovara starosti vašeg djeteta, te u sebi sadrži njegovog omiljenog junaka. Većoj djeci možete odabrati poučne knjige s različitim vježbama, dok mlađe možete oduševiti knjigama na opip ili zvučnim knjigama.

  Djetetu koje voli bojati i crtati možete pokloniti bojanku – običnu ili onu koja sadrži naljepnice. Sigurno će ga usrećiti crteži koje može obogatiti različitim bojama.

  Čitanje knjiga je idealan trenutak da se pomazite i povežete sa svojim djetetom, nećakom ili rođakom. Zajedno možete otkrivati nove junake i zanimljive pričice. Nakon čitanja priče popričajte sa svojim djetetom. Pitajte kako mu se čine junaci iz knjige, pričajte o zanimljivim dijelovima koje ste čuli, te o poučnim situacijama.

  Čitanje knjige može biti i naporno jer tijekom čitanja dijete mora biti mirno i tiho. To je odlična prilika da se odmori nakon dugog i napornog dana, te da se pripremi za spavanje. Ukoliko imate mogućnost u njegovoj sobi možete urediti mali kutak za knjige, opremiti ga s lijepom i ukrasnom dekicom i njegovim policama za knjige.

  Čitanje obogaćuje vokabular i dušu. Već od rane dobi svom djetetu možete usaditi osjećaj veselja za čitanje. U velikoj ponudi knjiga, slikovnica i bojanki neće biti teško odabrati one koje će s veseljem otvoriti i uvijek iznova čitati.

  Pogledajte neke primjere zanimljivih prijedloga za knjige za djecu:

  Šta je gore, a šta dole

  8 Prijedloga: Knjige Za Djecu Svih Uzrasta
  Knjige za djecu

  Tajanstvene lutke

  8 Prijedloga: Knjige Za Djecu Svih Uzrasta

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU