back to top

Rasteretite kućni budžet ove jeseni – plaćajte karticom na rate, bez kamate – na mjestu prodaje ili putem mobilne aplikacije

Ispratili smo septembar, za većinu porodica jedan od finansijski najzahtjevnijih mjeseci, u kojem treba obezbijediti sredstva za početak nove školske godine, topliju garderobu, pripremu zimnice ili jednostavno otplatili ljetovanje. No, polako pristižu novi troškovi i obaveze, a jedan od načina da rasteretimo jesenji kućni budžet i spremnije dočekamo prazničnu sezonu na kraju godine jeste kupovina na rate.

Zahvaljujući savremenim načinima plaćanja, kupovina na rate nikada nije bila jednostavnija. Umjesto duže administracije oko apliciranja i odobrenja kredita, sada je mnogo lakše rasporediti troškove na duži vremenski period i obaviti, kako planirane, tako i kupovine za kojima se potreba ukaže iznenada.

Sa Visa Classic Charge i Visa Revolving karticama UniCredit bank Banja Luka moguće je kupovati robu i usluge veće vrijednosti na period do 24 mjeseca, bez bilo kakvih dodatnih troškova, kamata i naknada, na više od 5.400 prodajnih mjesta širom Bosne i Hercegovine.

Lista trgovaca, kao i podatak o maksimalnom broju rata, dostupni su ovdje. Na ovaj način možete obezbijediti širok asortiman proizvoda, od odjeće i obuće, do kućnih uređaja i turističkih aranžmana. Sve što kao kupac treba da uradite jeste da odaberete željeni broj rata (od 2 do 24, u zavisnosti od prodajnog mjesta) i potvrdite Vašu transakciju potpisom.

No, ukoliko prodavac ne nudi mogućnost podjele na rate ili ste možda, na mjestu prodaje kod trgovca koji nudi ovu mogućnost, zaboravili da naglasite da transakciju želite podijeliti na rate, na raspolaganju vam je inovativna opcija samostalne podjele svih učinjenih transakcija UniCredit Visa Charge karticom na rate, putem m-bank aplikacije UniCredit bank Banjaluka. To praktično znači da svaku jednokratnu transakciju, bio da je napravljena na POS terminalu u radnji, u onlajn trgovini ili na bankomatu, možete podijeliti na minimalno tri, a maksimalno 24 rate, u zavisnosti od iznosa, ukoliko se za tim ukaže potreba.

Podjelu transkacije na rate ne morate izvršiti odmah. Primjera radi, kupili ste zimsku jaknu i cipele i tek poslije izvjesnog vremena shvatili da će ukupan iznos prilično opteretiti kućni budžet tog mjeseca. U svega nekoliko klikova, prateći detaljno uputstvo, možete sami podijeliti transakciju na rate do 18. dana u narednom mjesecu, ukoliko je plaćanje izvršeno Visa Classic Charge karticom, a do 13. dana u narednom mjesecu za plaćanje UniCredit Visa Revolving karticom. U zavisnosti od iznosa i perioda otplate, naknada za ovu uslugu iznosi od 4,5% do 7,5% iznosa transakcije.

Ovo je samo jedna u nizu prednosti korištenja m-bank aplikacije UniCredit bank Banjaluka. „Banka u džepu“ korisnicima omogućava efikasno upravljanje ličnim budžetom i sortiranje transakcija u kategorije, kako biste lakše donosili odluke u vezi vezane za potrošnjom i uštedom. Bankarske poslove, koristeći mobilno bankarstvo, možete obavljati u bilo koje vrijeme, sa bilo kojeg mjesta u zemlji i inostranstvu, gdje god imate pristup internetu, a brza provjera stanja na računu moguća je i bez prijave u aplikaciju.

Kad je riječ o UniCredit Visa Charge kreditnoj kartici, osim plaćanja na rate, s njom je moguće, bez kamate, odgoditi plaćanje i do 50 dana, za kupovinu na prodajnim mestima te isplatu gotovine na bankomatima i drugim isplatnim mjestima u zemlji i inostranstvu. Ova kartica omogućava i komforna beskontaktna plaćanja na POS terminalima u samo nekoliko sekundi, kao i sigurnu kupovinu putem interneta uz 3D Secure protokol, koji donosi veću sigurnost onlajn kupovine.

Visa Classic Charge kartica je takođe najbrži i najjednostavniji put do dodatne gotovine. Klijenti mogu realizovati UniCredit Visa gotovinski kredit na 36 mjeseci, u bilo kojoj filijali Banke, u svega nekoliko minuta – bez depozita, sudužnika, mjenica i ostalih instrumenata obezbjeđenja.

Ukoliko još uvijek niste vlasnik UniCredit Visa Charge kartice, možete je dobiti brzo i jednostavno, zahvaljujući proceduri instant izdavanja. To u praksi znači da je kartica, odmah po potpisivanju ugovorne dokumentacije, isti dan spremna za preuzimanje i i korištenje.

(Biznis.ba)

biznis.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU