back to top

Poznata austrijska firma otvorila pogon u Tuzli, posao za 18 osoba

Austrijska firma Geomix AG jedna od  vodećih firmi u Evropi kada je u pitanju online prodaja I štampanje tekstila na visokokvalitetan način,  otvorila je svoj pogon u tuzlanskom naselju Husino.

Novonastala firma “Geomix d.o.o.” u Tuzli bavi se štampanjem tekstila na originalan i visokokvalitetan način. Naime, u svojim procesima proizvodnje koriste najmodernije tehnologije i mašine, koje nisu dostupne na našim prostorima.

Firma nudi DTF štampu na sve vrste odjeće. DTF ili „Direct to Film“ nova je tehnologija koja omogućuje ispis dizajna na posebne prozirne poliesterske filmove, pomoću digitalnih boja na bazi vode i praškastog ljepljivog sloja.

Pored DTF-a koji nude, također rade i na FLEX foliji, kao i FULL coloru. Kombinacijom boja, teksta, logoa, slike koje nude DTF, flex i full color može se doći do savršenog rješenja za željeni artikal poput printa na dresovima, trenerkama, radnim uniformama, sportskim opremama, majicama, duksericama, jaknama ili pak jedinstvenog poklona.

Poznata Austrijska Firma Otvorila Pogon U Tuzli, Posao Za 18 Osoba
Poznata austrijska firma otvorila pogon u Tuzli, posao za 18 osoba

Geomix u Tuzli zapošljava 18 radnika, planirano i širenje proizvodnje

Geomix d.o.o. svoj pogon u Tuzli otvorio je u augustu 2022. godine. Trenutno imaju 18 zaposlenih. Svaki zaposlenik prošao je kroz proces stručnog osposobljavanja prije samostalnog rada na termalnim presama.

Iz menadžmenta ove firme ističu da imaju u planu da svoj profesionalni tim obogate novim članovima, kao i da šire svoj rad i posao, pa u vezi s tim, pored dosadašnje saradnje sa inostranim klijentima, firma Geomix od sada nudi i saradnju partnerima na domaćem tržištu.

Poznata Austrijska Firma Otvorila Pogon U Tuzli, Posao Za 18 Osoba
Poznata austrijska firma otvorila pogon u Tuzli, posao za 18 osoba

 Geomix AG  austrijski brend visokokvalitetnih sportskih proizvoda

Proizvodni pogon Geomix-a u Tuzli se vodi kao sestrinska firma glavnog sjedišta Geomix-a iz Austrije, koja već 17 godina razvija web stranice, portale i web trgovine, kao i individualni softver za kupce iz raznih industrija.

Razvili su “in-house” shope softver koji danas koristi preko 1000 poduzetnika, a svojim poslovnim korisnicima ga preporučuju poznate firme poput UniCredit Bank Austria. Glavni fokus firme je na nogometnoj opremi, ali također nude i opremu za druge sportove kao što su trčanje, tenis, fitness, skijanje I drugi timski sportovi.

Svoju sopstvenu online trgovinu pokrenuli su 2013. godine koja je sada ne samo najveća nogometna trgovina u Austriji, već i jedna od tri najveća prodavača momčadskih sportova na njemačkom govornom području. Online trgovina ima preko 7500 artikala, koji se mogu kombinirati i naručivati u Austriji, a aktivni su i u Njemčkoj, Švicarskoj, Nizozemskoj, Francuskoj, Poljskoj i Mađarskoj.

Geomix, kao matična firma je sponzor reprezentacije Austrije u nogometu, isto tako partner je Njemačkog nogometnog saveza. Imaju usku saradnju sa vodećim modnim sportskim brendovima Nike, Adidas, Puma, Under Armour.

Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU