back to top

Odabrana dječija sportska udruženja i klubovi čije će projekte kompanija dm podržati u realizaciji

 • Trinaest udruženja i sportskih klubova iz cijele BiH dobit će podršku ukupne vrijednosti od 17.755 KM za realizaciju projekata.

Sarajevo, 9.8.2021. – Nakon održane 4. dm Ženske utrke u kojoj je učešće uzelo više od 3.000 trkačica širom BiH, kompanija dm je objavila poziv za donaciju dječijim sportskim klubovima i udruženjima. Na poziv su prijavljena 93 između kojih je dm, prema već unaprijed definisanim pravilima i kriterijima, odabrao njih 13 koje će podržati u ukupnom iznosu od 17.755 KM.

Iako je prvenstveno bilo objavljeno da će ukupna vrijednost donacije iznositi 10.000 KM, zbog velikog broja prijava iznos je povećan: „Pregledavajući prijave klubove i udruženja koji su se odazvali na poziv dm-a stekli smo uvid u realne potrebe i poteškoće s kojima se susreću na terenu te smo odlučili povećati iznos donacije sa 10.000 na 17.755 KM. Navedene potrebe obuhvaćaju sve: od nabavke osnovne opreme za nesmetan rad i provođenje aktivnosti do inkluzivnih projekata i aktivnosti. Drago nam je ukoliko smo na ovaj način uspjeli dati barem mali doprinos razvoju sporta u BiH, naročito za mlađe uzraste.“ – izjavila je ovim povodom Admira Isaković, članica Poslovodstva dm-a BiH.  

Odabrana su udruženja i sportski klubovi nastavku:

 1. Atletski klub Zvornik, Zvornik
 2. Odbojkaški klub Radnik, Bijeljina
 3. Fudbalski klub Mladost, Doboj-Kakanj
 4. Udruženje Plivački klub, Vogošća
 5. Karate klub Metalno, Zenica
 6. Škola šaha Skakač, Banja Luka
 7. Ženski rukometni klub Goražde, Goražde
 8. Udruženje klizački klub Ice Group, Sarajevo
 9. Udruženje za sport i rekreaciju invalida Općina Novi Grad, Sarajevo
 10. Sportski streljački klub Sagittarius, Vitez
 11. Košarkaški klub HUNTERS, Prijedor
 12. Škola sporta za lica sa poteškoćama u razvoju Sunce, Banja Luka
 13. Kajak kanu i rafting klub Trebišnjica, Trebinje

Podsjećamo, poziv je bio otvoren do 12.7.2021. a realizacija projekata je predviđena najkasnije do maja 2022. godine.

Više informacija o dm drogerie markt d.o.o.

dm je na bosanskohercegovačkom tržištu prisutan od juna 2006. kada je otvorena prva dm prodavnica u sarajevskom naselju Dobrinja. Za 15 godina dm se pozicionirao kao vodeća kompanija u kategoriji drogerija sa više od 800 zaposlenika i 79 prodavnica u 44 grada te distribucijskim centrom u Sarajevu. U poslovnoj godini 2019/20. dm je u Bosni i Hercegovini ostvario promet od 199,6 miliona KM. Asortiman dm-a obuhvata preko 14.000 proizvoda etabliranih svjetskih i domaćih proizvođača, među kojima je više od 30 dm robnih marki kao što su Balea, alverde, Mivolis, trend IT UP, Denkmit, babylove, dmBio i druge. U cjelokupnom asortimanu posebno mjesto zauzimaju organska hrana, prirodna kozmetika i ekološki prihvatljivi proizvodi.

Odabrana Dječija Sportska Udruženja I Klubovi Čije Će Projekte Kompanija Dm Podržati U Realizaciji
Odabrana dječija sportska udruženja i klubovi čije će projekte kompanija dm podržati u realizaciji

DRUGI UPRAVO ČITAJU