Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Povodom Svjetskog dana poduzetnica: Sajam, panel, radionice i mentorstvo u Nahli

  Povodom 19. novembra, Svjetskog dana poduzetnica, Centar za edukaciju i istraživanje Nahla tokom novembra i decembra organizira Dane poduzetništva žena 2022 u okviru kojih će ponuditi niz aktivnosti namijenjenih promociji poduzetništva žena, osnaživanju, edukaciji, mentorstvu i izgradnji dodatnih kapaciteta za rad i saradnju poduzetnica.


  Image

  .


  Projekat počinje realizacijom Sajma biznisa bh. poduzetnica 20. novembra 2022. godine od 11 do 19 sati u prostorijama CEI Nahla Sarajevo, gdje će posjetitelji imati priliku kupiti proizvode malih biznisa koji se bave izradom prirodne kozmetike i biljnih preparata, dekorativno-upotrebnih predmeta za dom, nakita i odjeće, a među njima i nekih koji se ističu svojom inovativnošću.

  Istog dana, od 14 do 16 sati, održat će se i panel diskusija “Uloga neformalnog obrazovanja i cjeloživotnog učenja u poduzetništvu žena u BiH”, u okviru kojeg ćemo imati priliku čuti poduzetnice koje imaju zanimljiv put kad je u pitanju formalno i neformalno obrazovanje i poduzetništvo – Aleksandra Lovrić (Loverich i kreativna direktorica projekta No Nation Fashion/lead by IOM) i Nerma Mehanović (brend So i čokolada); predstavnike organizacija koje daju podršku mladima u osnivanju preduzeća i njihovom opstanku – Ajka Rovčanin (Kult) i Dženan Šarić (Startup studio) te iskustva Centra za edukaciju i istraživanje Nahla kao organizacije koja već 22 godine radi na obrazovanju odraslih koja će prezentirati izvršna direktorica Elvira Leka, a u uvodnom dijelu obratit će se i ministar privrede Kantona Sarajevo, Adnan Delić.

    Bago: Građani se ne žale na rast cijena, ali se zato odriču svega


  Image

  .


  Žene, prema savremenim ekonomskim istraživanjima, igraju ključnu ekonomsku ulogu u uvođenju inovacija na tržište i kreiranju novih radnih mjesta, što predstavlja značajan doprinos kako globalnom ekonomskom rastu, tako i razvoju lokalnih zajednica. To je jedan od razloga zašto je, posebno posljednjih godina, došlo do značajnih promjena u kreiranju politike u ovoj oblasti na evropskom nivou, pa se na žensko poduzetništvo sve više gleda kao na prvenstveno ekonomsko pitanje, a ne pitanje rodne ravnopravnosti: “Razlozi zbog kojih žene pokreću biznise su različiti, ali potrebe poduzetnica, naročito na počecima, su iste. Posljednjih 10 godina aktivno radimo na osnaživanju poduzetnica kroz edukaciju, mentorstvo, ali i finansijsku pomoć te organiziranje prilika za promociju i umrežavanje. U okviru Dana poduzetništva 2022, koje finansira Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, objedinit ćemo sve to te osim sajma i panela, pružit ćemo priliku i za besplatne radionice, mentorstvo, kao i B2B sastanke u našem novoosnovanom poduzetničkom kutku”, poručili su iz Nahle.

  Ulaz je besplatan za sve posjetitelje sajma u nedjelju, 20. novembra. Sve aktivnosti se realizuju uz finansijsku podršku Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.

  www.oslobodjenje.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU