Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Potpisani ugovori o sufinansiranju infrastrukturnih projekata u oblasti turizma u TK

  “Konačno smo priveli kraju realizaciju ovog projekta zadanog od Vlade TK i Skupštine TK, a u sklopu predviđenog budžeta. Ovo je prvi put da raspisujemo jedan ovakav poziv, nadam se ne i posljednji. Nadam se da će nova Vlada TK imati sluha i da će raspisivati pozive i u puno većem iznosu nego što je to danas. Zadovoljan sam projektima koji su odobreni i nadam se da će korisnicima biti značajni u razvijanju biznisa”, kaže ministar trgovine, turizma i saobraćaja TK Mustafa Šakić.

  Na osnovu odluke Vlade TK u junu 2022. godine, Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja je raspisalo javni poziv i nakon provedene procedure odabran je 21 projekat ukupne vrijednosti 600.000 KM.

  “Vlada TK donijela je odluku o kriterijama i načinima raspodjele finansijskih sredstava namijenjenih razvoju infrastrukturnih projekata u turizmu, a Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja je raspisalo javni poziv. Budžetom TK je predviđeno 600.000 KM za razvoj infrastrukturnih projekata u turizmu, a mi smo kroz ovaj poziv podržali 21 projekt. Nažalost, nismo imali dovoljan broj aplikanata da podržimo velike projekte kako smo bili planirali na početku, ali i ovaj 21 projekt je zadovoljavajući. Radi se o maksimalnim iznosima od 50.000 KM i najmanjim iznosima od 10.000 KM, a svi aplikanti su bili dužni da ulože 50 odsto svojih sredstava. Dakle, radi se o finansijskoj podršci u iznosu od 600.000 KM, koja će rezultirati realizacijom projekata u iznosu 1,2 milion KM”, pojašnjava pomoćnica ministra za trgovinu i turizam TK  Dželmina Huremović.

    Porto Montenegro pružio podršku kao platinasti sponzor 11. SBF

  Turistički djelatnik Kasim Selimović ističe da je ovo jedan od rijetkih slučajeva podrške turizmu.

  “Ovo je spasonosni trenutak i sredstva će biti od velikog značaja. U prvom redu stabilizirat će turistička preduzeća, a i pomoći će se u njihovom daljem razvoju”, naglasio je.

  Objava Potpisani ugovori o sufinansiranju infrastrukturnih projekata u oblasti turizma u TK pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU