6.6 C
Sarajevo
NaslovnicaBiznis vijestiPočele pripreme za 11. SBF / Hotelijeri i Turistička zajednica KS podržali...

Počele pripreme za 11. SBF / Hotelijeri i Turistička zajednica KS podržali održavanje 11. Sarajevo Business Foruma

()

Predstavnici Turističke zajednice Kantona Sarajevo i rukovodeći ljudi Swissotela Sarajevo, Hotel Europe Group, Hotel Hills Thermal & Spa Resort, Courtyard by Marriott i Pino Nature podržali su organizaciju 11. Sarajevo Busines Foruma (SBF), koji će se održati u maju naredne godine. Zaključak je ovo nakon sastanka koji je održan sa rukovodstvom BBI banke – koja je organizator SBF-a.

Počele pripreme za 11. SBF / Hotelijeri i Turistička zajednica KS podržali održavanje 11. Sarajevo Business Foruma
Počele pripreme za 11. SBF / Hotelijeri i Turistička zajednica KS podržali održavanje 11. Sarajevo Business Foruma 13

U okviru priprema za 11. SBF 2022 održali smo sastanak sa vodećim hotelijerima iz Kantona Sarajevo i našim privrednicima iz turističke industrije kako bismo program SBF-a uskladili s njihovim očekivanjima i potencijalima bh. ekonomije. Danas smo ovdje imali priliku razmijeniti iskustva o potencijalima rasta i razvoja hotelske industrije, kongresnog i drugih vidova turizma, te definirali prioritetne mjere i smjernice kojima ćemo se rukovoditi tokom investicijske konferencije Sarajevo Business Forum 2022. godine. Čuli smo zanimljiva mišljenja i ideje za razvoj turističkog sektora i BBI banka je spremna dati podršku hotelijerima u njihovim razvojim projektima. Zaključak današnjeg sastanka da je SBF najbolja incijativa za predstavljanje BiH i njenog glavnog grada kao centra za investicije, razvoj i saradnju“, izjavio je, nakon sastanka, Nedžad Gušić, član Uprave BBI banke.

Bosna Bank International najavila je održavanje 11. SBF-a u maju naredne godine. Konferencija je prvobitno organizovana 2010. godine i pozicionirana je kao jedan od najvažnijih poslovnih i investicionih događaja za Jugoistočnu Evropu.

Počele pripreme za 11. SBF / Hotelijeri i Turistička zajednica KS podržali održavanje 11. Sarajevo Business Foruma
Počele pripreme za 11. SBF / Hotelijeri i Turistička zajednica KS podržali održavanje 11. Sarajevo Business Foruma 14

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prethodnih godina dala je snažnu podršku organizaciji Sarajevo Business Foruma i očekujemo da će ova saradnja biti nastavljena i na 11. SBF-u. Velike investicijske konferencije, poput SBF-a, uvijek su sjajna prilika za promociju zemlje u kojoj se organiziraju, te snažna podrška razvoju turističkog sektora i generalno privrede“, kaže Dženana Bećirević iz Turističke zajednice KS.

Sličnog mišljenja je Senad Halilović predsjednik Udruženja turističkih privrednika u BiH i direktor hotela Hollywood i Hills.

Sama činjenica da Sarajevo Business Forum traje dugi niz godina, govori o kvaliteti ovog događaja. Puno je pozitivnih efekata koji SBF ostavlja na privredu BiH. Tokom održavanja SBF svi hotelski kapaciteti u gradu su popunjeni i generalno raste potražnja za turističkom ponudom u našoj zemlji“, izjavio je Halilović.

Aida Terzić, direktorica Relax Toursa i Hotela Pino Nature naglasila je kako je prethodnih godina učestvovala na Sarajevo Business Forumu i nosi samo pozitivna iskustva.

Ovakvi događaji odašilju pozitivnu sliku u svijet o potencijalim i mogućnostima BiH i Sarajeva, kao turistički interesantne destinacije, ali i dobre prilike za investicije. U vrijeme održavanja SBF-a potražnja za hotelskim smješajem u Sarajevu raste,a samim tim raste i potražnja u još 67 privrednih grana. Radujemo se da će 11. SBF biti održan i s nestrpljenjem očekujemo maj i Sarajevo Business Forum“, govori Terzić.

“BBI banka, kao lider u privlačenju investicija u našu zemlju, će u narednom periodu organizirati tematske sjednice poput ove sa vodećim firmama iz specifičnih industrija kako bi stekla što bolji uvid u potrebe tržišta i bh. privrede, te kako bi nastavila sa aktivnostima na razvoju poslovnog okruženja”, zaključuje Gušić.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

spot_img

najnovije biznis vijesti

spot_img

možda vas zanima i ovo