Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Nova prilika za 50 mladih poslovnih žena – počinje novi ciklus Ženske Mentorske Mreže

  Ženska Mentorska Mreža, projekat mentorstva koji je tokom prošle godine okupio više od 100 poslovnih žena i omogućio razmjenu znanja i iskustava uspješnih menadžerica sa mladim ženama na početku karijere realizovat će se i ove godine. Addiko Bank Sarajevo i Deloitte doo Sarajevo i ove godine zajednički organizuju ovaj projekat osnaživanja mladih žena, kojem je primarni cilj olakšavanje njihovog karijernog razvoja. 

  „Ideja sa kojom smo prošle godine dosta skromno krenuli naišla je na izvanredan odziv među poslovnim ženama. Više od 80% mladih poslovnih žena koje su se prošle godine prijavile za učešće u Ženskoj Mentorskoj Mreži uspješno je okončalo četveromjesečni program bogatije za brojna teorijska i praktična znanja i iskustva, ali i poznanstva koja će im olakšati karijerni put. Zadovoljstvo mi je što ćemo nastaviti program i ove godine, omogućavajući mladim ženama na početku svoje karijere širenje vidika i lakši profesionalni razvoj“, istakla je Sanela Pašić,  predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i jedna od utemeljiteljica Ženske Mentorske Mreže. „Posebno me raduje činjenica da je Ženska Mentorska Mreža postala prepoznatljiv i poželjan mentorski program, iako postoji tek godinu dana“.

   „Motiv za projekat nam je i dalje nedovoljna ravnopravnost žena u poslovnom svijetu, ali i na javnim funkcijama, posebno na višim pozicijama. Prošle smo godine kroz ŽMM napravili značajan iskorak u promjeni ove činjenice, te nastavljamo istim smjerom i ove godine“, naglasila je Sabina Softić, direktorica Deloitte doo i utemeljiteljica ovog renomiranog mentorskog programa.

    Kako uzeti kredit ako si nezaposlen?
  Nova Prilika Za 50 Mladih Poslovnih Žena – Počinje Novi Ciklus Ženske Mentorske Mreže
  Nova prilika za 50 mladih poslovnih žena

  Organizatori su najavili da će konkurs za prijavu novih članica Ženske Mentorske Mreže biti uskoro objavljen. Kao i prošle godine, učesnice programa će se birati iz kompanija sa kojima organizatori sarađuju, odnosno putem javnog poziva u sredstvima javnog informisanja. Kriteriji za izbor učesnica programa koji će se vrjednovati su: postojeće radno iskustvo, nivo i vrsta edukacije (minimalno fakultetsko obrazovanje), te motivisanost za učenje i karijerni napredak, koju će dokazati u pismu motivacije i/ili kroz druge aktivnosti koje su realizovale tokom dosadašnje karijere. Projekat je namijenjen mladim ženama u Bosni i Hercegovini, bez obzira na njihovu regionalnu i industrijsku pripadnost.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Adna
  Adnahttp://www.tnt.ba
  Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU