Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Nova Ladies In sezona obećava poseban i drugačiji doživljaj za poslovne žene

   

  Ladies In projekat karakterizira promocija ljubavi, humanosti, kulture, tolerancije i uspješnih karijera. Posebna vrijednost ovog projekta je jedinstvena komunikacijska platforma www.ladiesin.ba kao i to što se održava u više gradova u BiH. Za ovu godinu planirano je okupljanje i promocija u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli, Tešnju, Zenici, Goraždu, Bijeljini, Međugorju, Trebinju.  U planu su eventi i u gradovima susjednih nam država – Zagrebu, Beogradu, Ljubljani i Skoplju…

  Sezona, ovogodišnjih, evenata počela je u Sarajevu, a tema koja je obilježila ovaj događaj bila je – Žene u medijima (Link slike). Zarfa Hrnjić-Kuduzović, vanredna profesorica na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, gdje predaje predmete iz uže naučne oblasti Komunikologija i Amila Ždralović, vanredna profesorica i prodekanica za naučno-istraživački rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu – govorile su o utjecaju medija na društvo.

  Tuzlanski event obilježila je tema – Žene u farmaciji (Link slike), o kojoj su govorile Amela Gazibegović, direktorica Ibn Sina apoteka, Dajana Čolić, ministrica zdravstva Tuzlanskog kantona, Esmeralda Dautović – Kamberović, profesorica na Farmaceutskom fakultetu i potpredsjednica Komore magistara farmacije FBiH. Cilj eventa bio je potaknuti javnu raspravu o položaju i ulozi žena u nauci, popularizirati karijere u važnim naučnim područjima kao što je farmacija.

  Banja Luka je bila rezervirana za temu Žene u dizajnu (Link slike) Panelistice Daliborka Trivić, menadžerica projektne prodaje u salonu Como, arhitektice Milana Stijak i Aleksandra Ivanković, podijelile su sa gošćama mnoštvo praktičnih savjeta i općih pravila uz koje se lakše upustiti u dizajnersku pustolovinu. Također, panelistice su naglasile zašto je važno birati prirodne materijale, misliti na reciklažu i očuvanje prirode, te ekološke standarde u proizvodnji namještaja, kao i u dizajnu enterijera, odnosno uređenju doma.

    BBI banka prva u regionu ponudila inovativno rješenje za praćenje deviznih transakcija

  Naravno, nećemo zaboraviti ni žene u ostalim branšama koje će tematski obilježiti 2022. godinu: Žene u marketingu, Žene u FMCG industriji, Žene u javnoj upravi, Žene naučnice, Žene doktorice, Žene u IT industriji, Žene u bankarskom svijetu, Žene u kulturi, Žene u obrazovanju…


  Image

  .


  Pored tematskog dijela večeri, nezaobilazne aktivnosti evenata bit će i networking, promocije aktuelnih trendova i brandova koji će biti prijatelji projekta, te obradovati gošće svojim aktivnostima i prigodnim poklonima iznenađenja.

  Članice Ladies In  zajednice imat će priliku uživati u različitim sadržajima koje je za njih priprema  Ladies In tim, a sve u cilju ekonomskog, socijalnog, kulturnog i političkog osnaživanja žena u Bosni i Hercegovini, jačanja zajednice, njihovog umrežavanja, te osnaživanja ženskog poduzetništva.

  Značaj projekta prepoznali su i mnogobrojni partneri koji svojim sudjelovanjem podržavaju ovaj događaj. Kao i prethodnih godina generalni pokrovitelj događaja je Jana.

  Pratite sve aktivnosti na portalu www.ladiesin.ba i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme.

  Jer, zajedno stvaramo bolje sutra!

  www.oslobodjenje.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU