Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Nova kreditna linija Intesa Sanpaolo Banke za mikro, mala i srednja preduzeća u saradnji s Razvojnom bankom FBiH  

  S tim u vezi Intesa Sanpaolo Banka je potpisala Ugovor o supsidijarnom finansiranju mikro, malih i srednjih preduzeća sa Razvojnom bankom Federacije Bosne i Hercegovine, pridružujući se time sprovođenju projekta Svjetske banke pod nazivom „Projekat oporavka i podrške kompanijama-poslovnim subjektima u BiH“. Navedeni Projekat  realizira se putem Razvojne Banke FBiH, a ukupna vrijednost projekta iznosi 33.600.000,00 eura od čega se na Kreditnu liniju, namjenjenu pružanju subsidijarnog finansiranja za odabrane finansijske institucije koje učestvuju u realizaciji Projekta (banke, mikrokreditne organizacije, leasing društva), odnosi 30.416.000,00 eura. Potpisivanjem ovog Ugovora Intesa Sanpaolo Banka će, kroz odobravanje podzajmova krajnjim korisnicima, pružiti fleksibilne finansijske proizvode i usluge kako bi pomogla preduzećima da ostvare svoje ciljeve i prevaziđu izazove s kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju.

  „Intesa Sanpaolo Banka je ponosna što je finansijski učesnik u ovom projektu i što ima priliku biti podrška razvoju bh. privrede. Ostajemo predani našoj misiji da budemo pouzdan partner za kompanije u Bosni i Hercegovini i da zajedno doprinesemo stvaranju ekonomskog rasta i prosperiteta. Održivi razvoj zajednice i jačanje lokalne ekonomije su prioriteti koje aktivno slijedimo“, izjavio je Marco Trevisan, predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke.

  Intesa Sanpaolo Banka i Razvojna banka FBiH će nastaviti raditi zajedno u partnerskim odnosima na novim projektima, a sve u cilju podrške stabilnosti bh. privredi.

  „Zadovoljstvo nam je što se Projekat sa Svjetskom bankom realizira preko Razvojne banke FBiH. Sigurni smo da će se pozitivni efekti ovog Projekta pokazati u narednom periodu kroz razvoj manje razvijenih područja u Federaciji BiH i kroz bolje pozicioniranje krajnjih korisnika na tržištu, a koji dolaze iz segmenta mikro, malih i srednjih preduzeća“, istakla je Mersiha Slipičević predsjednica Uprave Razvojne banke FBiH.

  Navedena kreditna linija kompanijama omogućava finansiranje po povoljnim uslovima na period do 12 godina, a namijenjena je mikro, malim i srednjim preduzećima koja su imala pad bruto prometa/obrta od najmanje 20 posto u drugom tromjesečju 2020. godine u poređenju sa drugim tromjesečjem 2019. godine ili smanjenje bruto prihoda u tekućoj fiskalnoj godini u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu. Dodatno kreditna linija je dostupna kompanijama čije su vlasnice žene, te mladim kompanijama i kompanijama u manje razvijenim regijama.

  Za dodatne informacije o navedenoj kreditnoj liniji kontaktirajte Intesa Sanpaolo Banku putem e-mail adrese [email protected]  ili posjetite najbližu poslovnicu Banke.

  Objava Nova kreditna linija Intesa Sanpaolo Banke za mikro, mala i srednja preduzeća u saradnji s Razvojnom bankom FBiH   pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU