Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  NLB Banka i USAID Turizam rade na poboljšanju pristupa finansijskim sredstvima u sektoru turizma

  U organizaciji NLB Banke d.d., Sarajevo i USAID-ovog Projekta razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam), u Tuzli je realizovana radionica pod nazivom “Poboljšan pristup finansijskim sredstvima za mala i srednja preduzeća u sektoru turizma”.

  Radionica je bila namijenjena kompanijama iz Tuzlanskog i Unsko-sanskog kantona koje su primarno vezane za turističku djelatnost. U okviru radionice predstavljen i Zajednički plan implementacije projekta USAID Turizam i NLB Banke d.d., Sarajevo, što je zvanični okvir saradnje i koordinacije aktivnosti na poboljšanju pristupa finansijskim sredstvima za kompanije iz sektora turizma.

  „Za rast turizma je važno da se malim i srednjim preduzećima omogući bolji pristup finansijama, te poboljša ponuda za postojeće i nove turističke proizvode koji će privući veći broj posjetilaca.

  Time će se potaći ekonomski razvoj u Bosni i Hercegovini i pomoći da se poveća konkurentska prednost bh. turizma. Bolji pristup finansijama će, osim toga, pomoći malim i srednjim preduzećima iz sektora turizma da održe svoju djelatnost, povećaju prihode, te zaposle i obuče osoblje.“, istakli su iz USAID Turizma.

  U dijelu radionice koji je bio rezervisan za predstavljanje pozitivnih praksi, predstavljen je plan razvoja i ulaganja Međunarodnog aerodroma Tuzla te prezentacija turističke ponude i potencijala kompleksa slanih jezera u vlasništvu Javnog preduzeća Panonnica Tuzla.

  „NLB Banka svoj koncept saradnje sa kompanijama zasniva na posebnoj pažnji i posvećenosti kvaliteti usluga te brizi o finansijskim potrebama klijenata. Pored personalizirane ponude, djelujemo i kao savjetnik u poslovno finansijskim odlukama svojih klijenata, pronalazimo najbolja i najkvalitetnija rješenja koja su u datom trenutku optimalna za klijenta. Današnja radionica je bila prilika da pažljivo saslušamo izazove sa kojima se suočavaju kompanije u turističkoj djelatnosti te shodno tome prilagodimo našu ponudu proizvoda i usluga kako bismo bili podrška rastu i razvoju turizma u Bosni i Hercegovini,  “ istakla je predsjednica Uprave NLB Banke Lidija Žigić

  NLB Banka je predstavila i poseban razvojni dio poslovanja, segment u koji je NLB Banka najviše ulagala i razvijala u prethodnom periodu, a to je digitalno bankarstvo te poseban program razvoja E-commerce rješenja za kompanije koji su klijenti Banke.Nlb Banka I Usaid Turizam Rade Na Poboljšanju Pristupa Finansijskim Sredstvima U Sektoru Turizma

  USAID Turizam je petogodišnji projekat koji finansira Agencija Sjedinjenih Američkih Država za međunarodni razvoj (USAID) s ciljem razvoja konkurentnosti turističke industrije i povezanih lanaca vrijednosti u Bosni i Hercegovini (BiH). Projekat podržava napore za razvoj turističkog sektora Bosne i Hercegovine na nivou cijele države i povećanje konkurentnosti zemlje kao turističke destinacije. Projekat blisko sarađuje s ministarstvima i institucijama, kao i s nevladinim organizacijama i privatnim sektorom povezanim sa sektorom turizma.

  USAID Turizam ima za cilj stvaranje dinamične, održive turističke ekonomije predvođene privatnim sektorom, u skladu s kulturom gostoprimstva i prepoznatljivim prirodnim ljepotama Bosne i Hercegovine. Projekat nastoji poboljšati lokalne kapacitete, kvalitet i raspoloživost radne snage, povećati interes za turistički sektor, razviti turističke proizvode, raditi na razvoju turističkog marketinga i proširiti službeno zaštićena prirodna područja.

  Objava NLB Banka i USAID Turizam rade na poboljšanju pristupa finansijskim sredstvima u sektoru turizma pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU