Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Nastavak saradnje BH Telecoma i SFF-a, nove investicije

  Menadžment BH Telecoma je donio odluku da će ova kompanija biti jedan od glavnih sponzora Festivala tokom više narednih godina

  Danas je u Sarajevu održana zajednička press konferencija BH Telecoma d.d. Sarajevo i Sarajevo Film Festivala na kojoj je najavljen nastavak trogodišnje saradnje, te objavljene nominacije TV serija koje će se naći u konkurenciji za nagrade Srce Sarajeva za TV serije. Za nagrade konkurira 17 TV serija.

  Cijeneći činjenicu da je Sarajevo Film Festival najznačajniji filmski festival u Bosni i Hercegovini, a ujedno i jedan od istaknutijih filmskih festivala u Evropi, prije četiri godine, tačnije 2019. godine, menadžment BH Telecoma je donio odluku da će ova kompanija biti jedan od glavnih sponzora Festivala tokom više narednih godina.

  Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma, je povodom planiranog nastavka saradnje sa Obala Art Centrom, organizatorom Festivala, izjavio da se saradnja sa Sarajevo Film Festivalom nastavlja i ove godine vrlo intenzivno, kao i proteklih godina:

  “BH Telecom je od samog početka prepoznao Sarajevo Film Festival kao projekat s jasnom vizijom. Vjerujem da će Festival i ove godine, kao i do sada, značajno doprinijeti imidžu naše države, razvoju regionalne filmske industrije, te imati vrlo pozitivne turističke i ekonomske efekte za Sarajevo i BiH. Saradnja BH Telecoma sa Obala Art Centrom, kao što je javnosti poznato, je od početka naše saradnje proširena u dijelu zajedničke realizacije projekata iz oblasti kinematografije ali i pokroviteljstva nove takmičarske kategorije “Srce Sarajeva za TV serije”. I ove godine smo generalni sponzor te kategorije, a od iduće godine ćemo biti dio projekta kao učesnici u takmičarskom dijelu sa našim serijama. Kako smo već ranije najavili, BH Telecom planira investirati 25 miliona KM u produkciju audio-vizuelnog sadržaja, od čega je već 7 miliona uloženo u realizaciju snimanja serija sa domaćim producentskim kućama i bh. rediteljima te dodatnih 18 miliona je osigurano kroz kontinuirani javni poziv BH Content Lab-a.

  Koristim ovu priliku da pozovem sve zaniteresirane da se prijave sa svojim projektima iz oblasti kinematografije putem stranice www.bhcontentlab.ba”, izjavio je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

  Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala:

  “Danas predstavljene nominacije vjerno predstavljaju sliku onoga što je najbolje i najzanimljivije u produkciji TV serija u regionu koji očigledno postaje jedan od najdinamičanijih i najzanimljivijih prostora u Europi po tom pitanju.

  Sarajevo Film Festival i BH Telecom povezani su dugogodišnjom saradnjom i partnerstvom. Iza nas su tri izazovne ali uspješne godine, u kojima smo unatoč svim uslovima izazvanim pandemijom nastavili rasti kao brendovi i razvijati audio-vizaulni sektor. Festival je mjesto otkrivanja i promocije najboljih, a BH Telecom se u proteklom periodu svojim kanalima sa kvalitetnim sadržajem, a zatim i velikim finansijskim ulaganjem posebno u segmentu serija, pozicionirao kao apsolutni lider u proizvodnji domaćeg sadržaja u audio-vizualnom sektoru. Prošle i ove godine je BH Telecom bio domaćin dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije, a od iduće godine sa serijama koje je producirao u okviru BH ContentLaba postaje jedan od potencijalnih takmičara. Od kompanije koja podržava industriju, BH Telecom je dijelom i zahvaljujući platformi koju Sarajevo Film Festival pruža postao direktni akter u filmskoj i TV proizvodnji. Zadovoljstvo nam je što nastavljamo saradnju i sljedeće tri godine i nadamo se da ćemo zajedno nastaviti stvarati nove vrijednosti.”

  Za nagrade Srce Sarajeva za TV serije 28. Sarajevo Film Festivala strukovni žiri sastavljen od više od 400 filmskih profesionalaca iz regije, ove je godine u konkurenciju za nagrade uvrstio 17 serija iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Kosova i Slovenije.

  Serije koje su nominirane za nagrade Srce Sarajeva za TV serije su: “Advokado”, “Besa 2”, “Blok 27”, “Crna svadba”, “Čudne ljubavi”, “Dolina rož”, “Kljun”, “Leninov park”, “Lud, zbunjen, normalan”, “Močvara 2”, “Mrkomir I”, “Nečista krv”, “Područje bez signala”, “Složna braća”, “Ubice mog oca 5”, “Šutnja” i “Vreme zla”.

  Sarajevo Film Festival nagrade za serije je uspostavio prošle godine, s ciljem promocije i odavanja priznanja najkvalitetnijim regionalnim televizijskim serijama prikazanim u proteklih godinu dana te poticaju njihovog međunarodnog plasmana.

  Ove godine kategorije nagrada su proširene. Nagrade Srce Sarajeva za TV serije bit će dodijeljene u dvije kategorije: za dramske serije i za komedije.

  U kategoriji dramskih serija, dodjeljuje se 8 nagrada: za najbolju dramsku seriju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, najbolju žensku epizodnu ulogu, najbolju mušku epizodnu ulogu, za Zvijezdu u usponu, za najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

  U kategoriji komedija dodjeljuje se 6 nagrada: za najbolju komediju, najbolju glavnu glumicu, najboljeg glavnog glumca, za Zvijezdu u usponu, najbolju režiju (za epizodu) i za najbolji scenarij (za epizodu).

  Ceremonija dodjele nagrada u kategoriji TV serija bit će održana na 28. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava od 12. do 19. augusta.

  Dodjela nagrada za TV serije održava se pod pokroviteljstvom BH Telecoma, kompanijom sa kojom Sarajevo Film Festival nastavlja saradnju i sljedeće tri godine.

  (biznis.ba)

  biznis.ba

  javno.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU