Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Ministar Bevanda s Misijom MMF-a o ekonomiji i usvajanju proračuna BiH

  Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šeficu Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Alianu Ianacu sa suradnicima kako bi razmotrili ekonomsa ketanja u BiH i stanje u vezi s usvajanjem proračuna za iduću godinu.

  Na sastanku je konstatirano da je ekonomska kriza prisutna u okruženju, ali i u svijetu te da je nužno prilagoditi financijsko poslovanje i fiskalnu poltiku datom trenutku te imati u vidu utjecaj inflacije na osjetljive socijalne kategorije.

  Ministar Bevanda informirao je izaslanstvo MMF-a o situaciji u vezi s usvajanjem Proračuna institucija BiH za iduću godinu, te naglasio da je Zakonom o financiranju institucija BiH osigurano servisiranje vanjskog  duga i taj segment nije upitan.

  Prema riječima ministra Bevande važno je usvojiti novi proračun, između ostaog, i zbog obveza koje su stvorene nakon što su u Parlamentarnoj skupštini BiH usvojene izmjene i dopune Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, jer je nužno osigurati sredstva za planirana povećanja.

  „Ministarstvo financija i trezora BiH dostavilo je Nacrt proračun za iduću godinu Vijeću ministara na usvajanje, a Fiskalno vijeće BiH na prethodne dvije sjednice nije usvojilo Globalni fiskalni okvir jer nije bilo suglasnosti. Trudimo se da u ovim uvjetima osiguramo koliko je moguće neometano funkcioniranje institucija i u prvim mjesecima naredne godine, te očekujemo brzo formiranje vlasti“, naglasio je ministar Bevanda.

  Sugovornici su se složili da je suradnja s MMF-om dobra praksa jer uključuje i provedbu strukturalnih reformi.

    Mjere štednje u Evropi

  Ministar Bevanda naglasio je da je usvojena Strategija unapređenja upravljanja javnim finacijama za petogodišnje razdoblje te da je usuglašena sa entitetskim vladama i Vladom Brčko distrikta, što je bila jedna od strukturalnih refomri.

  Ministar Bevanda zahvalio se predstavnicima  MMF-a zbog značajnog doprinosa prilikom saniranja posljedica pandemije virusa Covid-19 jer su dva puta odobrena sredstva za ovu namjenu i taj novac je tijekom prošle godine doznačen entitetima i županijama.

  Čelnici MMF-a zahvalili su se ministru Bevandi na dugogodišnjoj uspješnoj suradnji uz očekivanje da će nastavak rada s novim vlastima u BiH biti uspješan.

  Sastanku je nazočio i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Andrew Jewel.

  Objava Ministar Bevanda s Misijom MMF-a o ekonomiji i usvajanju proračuna BiH pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU