Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  dm slavi 16 godina u Bosni i Hercegovini

  Šlosel: 16. rođendan u znaku benefita za zaposlenike i kupce

  Nastojanje da se u središte poslovanja stave potrebe pojedinca proizašla su iz vizije koju je Götz Werner, osnivač dm-a obznanio početkom 1970. postavivši tako temelje danas najuspješnijoj drogeriji u Europi. Ista filozofija i principi koji u središte stavljaju čovjeka, bio on kupac ili zaposlenik, u Bosnu i Hercegovinu prenesena je 2005. da bi, nedugo zatim, u sarajevskom naselju Dobrinja 29. juna 2006. godine, gdje se nalazilo i prvo sjedište firme, bila otvorena i prva dm prodavnica u našoj zemlji.

  Danas, 16 godina kasnije, kompanija dm kao maloprodaja, ali i kao poslodavac, i dalje predstavlja jednu od najatraktivnijih kompanija na bh. tržišu. Osim stalnog unapređenja i širenja asortimana i prodajne mreže, uvođenja novih usluga i uz UVIJEKPOVOLJNO cijene, dm je ovu godinu započeo i s jedinstvenim programom lojalnosti za kupce, koji im omogućuje štednju putem mobilne aplikacije tj. digitalne active beauty kartice.

  -Ponosni smo što danas slavimo 16. rođendan uspješnog poslovanja kompanije dm u BiH. Kroz sve ove godine u središtu našeg poslovanja uvijek je čovjek, bio on kupac, zaposlenik ili poslovni partner. S njima smo uspješno savladali dosadašnje poslovne izazove, a zahvaljujući trudu i zalaganju zaposlenika te podršci i vjernost partnera i kupaca, nizali uspjehe, kaže direktor dm-a BiH, Damir Šlosel.

  Uz sve materijalne i nematerijalne benefite te uz radno okruženje u kojem se posebna pažnja pridaje balansu privatnog i poslovnog, očuvanju i unapređenju psiho-fizičkog zdravlja, dugogodišnji najpoželjniji poslodavac odgovorio je i na najnovije izazove s kojima se njegovi zaposlenici, baš kao i svi drugi bh. građani suočavaju: Kako bismo ublažili posljedice inflacije i povećanja cijena osnovnih životnih potrepština u mjesecu maju donijeli smo odluku o vanrednom povećanju plate svim zaposlenicima u iznosu od 9%, što je već implementirano. Osim ovog vanrednog povećanja plata, kompanija dm svake godine zaposlenicima isplaćuje, u visini neto plate, regres u junu te tzv. trinaestu platu u prosincu, dodaje Šlosel.

  Načelo „Čovjek na prvom mjestu” i danas, nakon 16 godina, živi širom Bosne i Hercegovine i kroz 83 prodavnice uređene prema visokim standardima. A ovo je samo dio najuspješnijeg drogerijskog koncerna u Europi koji posluje u zemljama: Bugarska, Češka, Hrvatska, Italija, Mađarska, Makedonija, Poljska, Rumunjska, Slovačka, Slovenija, Srbija te Austrija i Njemačka.

  • Muškarac nastradao u minskom polju
  • Zrinjski: Pobjeda u generalci za Šerif
  • U novom broju donosimo
  • Borjana Krišto je kandidatkinja HDZ-a BiH, a Čović će to objaviti sutra!
  • Oslobođeno 95 branitelja Azovstala, Rusija prijeti Norveškoj

  The post dm slavi 16 godina u Bosni i Hercegovini appeared first on Dnevni.ba.

  dnevni.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU