Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2023

  Sarajevo će ponovo biti sajamski centar iz  oblasti građevine, metalne industrije i mašinstva nakon skoro 15 godina pauze.

  Sarajevo Industry Fair je novi specijalizovani sajam organizovan na prostoru od preko 5.000 m2 zatvorenog prostora i preko 2.000 m2 otvorenog prostora a na kojem je uzelo učešće preko 90 izlagača.

  Tematski sajam obuhvata istraživanje i projektiranje, izgradnju i održavanje objekata, visokogradnju, niskogradnju i hidrogradnju, materijale, opremanje objekata, građevinske mašine, uređaje i alate, adaptaciju, rekonstrukciju i restauraciju, zanate, informatičke tehnologije i upravljanje projektima u građevinarstvu te opremanje interijera.

  Na sajmu će također postojati mogućnost direktne prodaje proizvoda posjetiteljima.

  Organizatori sajma naglašavaju njegov značaj za grad Sarajevo : Sajam Industrije u Sarajevu, “SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2023”, predstavlja prvi međunarodni industrijski sajam u gradu nakon gotovo 15 godina pauze. ima izuzetnu važnost za grad Sarajevo a i državu Bosnu i Hercegovinu.

  Sa svojim fokusom na građevinarstvu, metalnoj industriji i mašinstvu, Sarajevo će ponovo postati središte sajamske aktivnosti u ovim oblastima. Potrudili smo se da dovedemo preko 90 izlagača iz regije što nije zanemariv broj.

  Posjetiteljima će biti pružena jedinstvena prilika za istraživanje novih proizvoda i tehnologija te stjecanje vrijednih informacija o ovim industrijama.

  Jedna od ključnih prednosti ovog sajma je mogućnost direktne prodaje proizvoda posjetiteljima. Ovo otvara vrata za poslovne mogućnosti, pomažući izlagačima da uspostave nove kontakte, potencijalne kupce i partnere. Osim toga, SIF 2023 pruža platformu za razmjenu znanja, iskustava i najboljih praksi među stručnjacima i profesionalcima iz industrije.

  Održavanje Sajma Industrije u Sarajevu ima pozitivan utjecaj na lokalnu ekonomiju i poslovnu zajednicu. Osim privlačenja investitora i poslovnih prilika, sajam također pruža mogućnost promocije lokalnih industrija na međunarodnoj sceni. To povećava vidljivost i reputaciju grada kao industrijskog središta te doprinosi jačanju ekonomije regije. Pored izložbenog, marketinškog i prodajnog segmenta, kompanijama ali i krajnjim korisnicima bit će omogućeno prisustvo i na stručnim panelima u toku tri sajamska dana.

  Svečano otvaranje Sajma predviđeno je za 18.05.2023 godine od 10:30, nakon toga, od 12:00 posjetioci će moći da prisustvuju prezentaciji kompanije M:TEL na temu – ”Smart home pametni sistemi” a od 13:30 i zanimljivoj panel diskusiji na temu ”Zeleni beton”-problemi u nedostatku legislative za beton, transportni beton, i beton koji se ugrađuje u montažne konstrukcije.

  Za kraj prvog dana, od 15:30, Institut za standardizaciju Bosne i Hercegovine će održati prezentaciju po nazivom ”IBIH & Eurokodovi”.

  Dana 19.05.2023. godine, petak, od 14:30 posjetioci će imati mogućnost prisustva panel diskusiji na temuSolarna energija-potencijal, sadašnjost i budućnost”. Nakon toga, kompanija ISOSPAN će prezentirati koje su to prednosti u gradnji nisko-energetskih i pasivnih stambenih objekata.

  Za kraj drugog dana, kompanija EMT Solar će uraditi prezentaciju svog poslovanja u segmentu solarne energije i potencijala iz ove oblasti.

  Sarajevo Industry Fair „SIF“ od momenta svog osnivanja teži da postane mjesto okupljanja i promocije svih značajnih proizvođaća i zastupnika iz BiH, regiona, Evrope i svijeta.

  Ulaznice za sajam će iznositi 5,00 KM po osobi.

  Ispred organizacije Sarajevo Industry Fair se želimo zahvaliti našim partnerima:

  Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo,

  Ministrastvu za privredu Zeničko-dobojskog kantona,

  Ministarstvu privrede Srednjobosanskog Kantona,

  Kompaniji Raiffeisen Leasing,

  Kompaniji NLB Banka d.d.  i

  Kompaniji Croatia Osiguranje,

  Kompaniji M:TEL – Telekomunikacijskom partneru sajma

  Medijski partner sajma su TV kuće ARENA SPORT, PINK BH, portali dnevniavaz, bosnainfo i blic, manager i mkvadrat, novinska kuća AVAZ te RSG radio grupacija.

  Više informacija možete dobiti na web stranici sajma www.sarajevskisajam.ba.

  Objava Međunarodni industrijski sajam, sajam građevinarstva, mašinstva i metalne industrije SARAJEVO INDUSTRY FAIR – SIF 2023 pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU