Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Lidl traži još radnika i razmatra lokacije u BiH

  Lidl trenutno ulaže u moguće filijale i skladišta u BiH, potvrđeno je iz ovog njemačkog maloprodajnog lanca. 

  “U tom kontekstu, već smo popunili relevantna slobodna radna mjesta i aktivno tražimo dodatne zaposlene kako bismo dodatno proširili postojeći tim na licu mjesta”, rečeno je Nezavisnim novinama.

  U Lidlu su za isti medij kazali da je BiH maloprodajno tržište na kojem njihov koncept nailazi na veliko odobravanje potrošača.

  “Molimo vas da razumijete da u ovom trenutku ne možemo davati nikakve dalje izjave o vrsti i obimu mogućih aktivnosti ili mogućih datuma otvaranja. Zalažemo se za transparentnu komunikaciju i informisanje i blagovremeno ćemo saopštiti naredne korake zaposlenima i zainteresovanim stranama”, naglasili su ujedno apelujući na medije u BiH da se validnim informacijama smatraju samo one koje dolaze direktno iz ovog lanca, jer, kako kažu, kruži mnogo informacija koje nisu potvrđene.

  Bojan Kresojević, gradski menadžer grada Banjaluke, kazao je za Nezavisne novine da su i ranije vođeni razgovori s predstavnicim kompanije Lidl te da od strane Gradske uprave imaju punu podršku.

  “Trenutno je faza pronalaska adekvatne lokacije, a mi podržavamo otvaranje novih radnih mijesta i tu smo da olakšamo uslove poslovanje”, istakao je Kresojević.

  Podsjećanja radi, mediji su proteklih dana izvještavali o tome da je Lidl u Bijeljini počeo izgradnju poslovnog objekta, i to na uglu ulica Šabačkih đaka i Raje Banjičića. Objavljeno je da su radovi počeli 21. septembra, a da je izvođač Tehnograd iz Tuzle, te da je u BiH zasad u planu šest prodajnih objekata.

    Njemačka: Masovno useljavanje ili kataklizma


  Image

  Gradilište u Bijeljini: Radovi su počeli 21. septembra


  Pored toga, bilo je prije nekoliko mjeseci i informacija da se Lidl povlači iz BiH, tada su iz Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) rekli Nezavisnim novinama da ih ova njemačka kompanija nije službeno obavijestila o napuštanju tržišta BiH, iako su proces registracije završili i bili u postupku pronalaženja lokacija za njihove markete.

  Prema odgovoru koji su dali, potvrdili su da o povlačenju i ne razmišljaju.

  Takođe, u septembru prošle godine Nezavisne novine su nezvanično objavile da se Lidl raspituje o mogućim lokacijama u BiH i da planira da svoje prodajne objekte otvori u onim dijelovima BiH gdje živi veliki broj potencijalnih kupaca, odnosno u gradovima gdje ima više od 30.000 stanovnika.

  Njemački mediji su objavili da bi Lidl prve objekte u BiH mogao otvoriti već 2022. i na kraju bi moglo biti otvoreno do 30 trgovina u BiH.

  www.oslobodjenje.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU