Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Kompanija Bingo u saradnji sa Udruženjem ProReha stručno osposobljava osobe s invaliditetom

  Kompanija  Bingo i Udruženje ProReha potpisali su ugovor o saradnji gdje će se sedam osoba s invaliditetom širom Bosne i Hercegovine stručno osposobljavati u poslovnicama Bingo na poslovima pomoćnog trgovca.

  Bingo kao vodeća domaća kompanija u oblasti trgovine i apsolutni lider u maloprodaji u Bosni i Hercegovini ovim primjerom potvrđuje već dokazanu društvenu odgovornost koja predstavlja jedan od temelja uspješnog poslovanja ove kompanije.

  ProReha je nevladina organizacija koja se bavi osposobljavanjem, prekvalifikacijom, radnom rehabilitacijom i posredovanjem pri zapošljavanju osoba s invaliditetom i drugih marginaliziranih grupa.

  Naš zajednički cilj je osposobiti osobe s invaliditetom i zaposliti ih na otvorenom tržištu rada gdje će imati mogućnost radne rehabilitacije i integracije u sve ekonomsko socijalne aspekte društva. Na ovaj način želimo da naglasimo njihove sposobnosti i kapacitete i podignemo svijest javnosti, ali i poslodavaca o važnosti integracije osoba s invaliditetom i drugih marginaliziranih grupa u sve aspekte života, kako bi od pasivnih postali aktivni članovi društva i lokalnih zajednica u kojima žive.

  „Kompanija Bingo nam je nesebično otvorila vrata i na tome smo zahvalni kako mi tako i naši korisnici i članovi udruženja. Ova saradnja će nam omogućiti da kroz procese profesionalnog osposobljavanja i zapošljavanja unaprijedimo njihove živote i položaj u društvu.  

  Zapošljavanje kao krajnji cilj jedna je od aktivnosti projekta „My work“ kojeg  ProReha provodi zajedno sa Češkom nevladinom organizacijom „People in need“.

  „Upošljavanjem osoba sa invaliditetom u našim trgovinama u Sarajevu, Trebinju, Travniku i Banjaluci, ne samo da ih osposobljavamo za rad u lokalnoj zajednici, nego ih uključujemo u pravo radno okruženje. Uz pomoć mentora koje smo im dodijelili, te empatije koja je već prisutna u kolektivima u kojima stažiraju, pružamo korisnicima programa priliku da osjete istinski timski rad i ostvare komunikaciju sa velikim brojem naših kolega i kupaca. Nakon dvomjesečne prakse i rada u našim trgovinama, osluškujući njihove potrebe i afinitete, razmotrit ćemo mogućnost njihovog dugoročnog zaposlenja. Većinski udio finansiranja projekta preuzela je naša kompanija i zadovoljstvo nam je kada možemo na ovakav humani način djelovati. Društvena odgovornost je zapravo i jedan od temelja poslovanja kompanije Bingo“, kazala je Andrijana Bukvarević, direktorica Sektora ljudskih resursa kompanije Bingo.

    Dolar oslabio nakon tri sedmice rasta

  Nadamo se da će se i drugi poslodavci voditi ovim primjerom, da će pobijediti svoje predrasude, te da će dati priliku osobama s invaliditetom da budu ravnopravni i aktivni članovi društva.“ – istakao je Vedad Vajzović, Predsjednik Udruženja ProReha.

  „Ponosni smo što smo promijenili živote sedam mladih ljudi u četiri bosanskohercegovačka grada i učinili ih ravnopravnim i aktivnim članovima društva“, zaključak je ovih partnera.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Adna
  Adnahttp://www.tnt.ba
  Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU