Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Koje su najbolje elektroničke laboratorijske bilježnice (ELN)?

  Razvoj tehnologije olakšao je svakodnevne poslove. Skoro sve se bazira u online formi.Bez nepotrebne papirologije u nekoliko klikova možete platiti račune, prijaviti ispit ili dobiti rezultate nalaza.

  Za sve laboratorijske analize danas postoji elektronička laboratorijska bilježnica. Uz njenu pomoć možete zabilježiti sve rezultate sporvedenih analiza. Ovo je odličan način da svi podaci o određenom eksperimentu, analizi budu na jednom mjestu. U većini slučajeva laboratorijska bilježnica omogućava pristup, analizu i dijeljenje podataka.

  ELN je pogodna za sve laboratorije. Svi važni podaci su spremljeni u elektronskoj verziji i tako izbjegavate gubljenje papira ili nečitke rukopise. Sigurnost podataka je najvažnija, skoro sve verzije  bilježnica nude sigurnosni softver koji bolje štiti sve pohranjene dokumente od stndardnih online diskova.

  Zasigurno je da ovaj vid zapisivanja mnogo brži od standardnog na papiru. Rezultate sprovedenih analiza možete brzo podijeliti sa vašim klijentima ili saradnicima. Elektronska bilježnica je veoma lagana za upotrebu. Možete je koristiti preko laptopa, mobitela, tableta ili kompjutera. One omogućuju besprijekoran unos i slanje podataka. Na pojedinim verzijama ELN-a mogu se analizirati hemijske strukture, biološki sljedovi ili opcija za automatske napomene.

  Unos teksta i rezultata je također lagan jer editor nudi formatiranje, uređivanje teksta i veoma sličan je wordu.

  Najbolje elektroničke laboratorijske bilježnice

  Na tržištu postoji veliki broj ELN-a ali koje su najbolje? U nastavku ćemo navesti najbolje elektroničke laboratorijske bilježnice (ELN).

  Jedna od boljih bilježnica je Rspace. U sklopu nje je ugrađena metrika i analitika. Također, svi dokumenti su na jednom mjestu i možete brzo pretraživati arhivu koja je dostupna. Rspace nudi opciju povezivanja sistema za praćenje uzoraka eCAT. Najbolje od svega je što je besplatna za upotrebu i nema ograničenu pohranu.

  Koje Su Najbolje Elektroničke Laboratorijske Bilježnice (Eln)?
  Laboratorijsko upisivanje podataka

  Benchiling

  Benchiling  e-bilježnica je sljedeća na popisu najboljih. Jednostavna i brza za upravljanje. Pogodna je za sve DNK analize jer sadrži korisne alate koji su namijenjeni isključivo za DNK. Za razliku od Rspacea, bilježnica Benchilling nudi samo 10GB besplatnog prostora za pohranu. Neke od nedostataka su ograničeni video sadržaj i nemogućnost stvaranja izvješća.

  Elabjournal

  Elabjournal je još jedna izvrsna elektronska bilježnica koja sadrži korsne dodatke za rad u laboratoriju.  Nudi izuzetno upravljanje pohranjenih podataka i lagana je za korištenje. No, ova bilježnica nema besplatne opcije.

  Labguru

  Labguru je ELN  koji ima napredni sistem označavanja za jednostavno pretraživanje. Preko ove aplikacije možete snimati zapise i dijeliti podatke sa kolegama. Naravno i ona se plaća na mjesečnom nivou.

  Mbook            

  MBOOK elektronska bilježnica podržava sve operativne sisteme, tako da je dostupna na androidima i IOS sistemu. Ima brz preglednik, te unos podataka je vrlo lagan.

    UVOZ IZ KINE Koja je najbolja agencija za uvoz 2022.

  SciNote ELN je izuzetno popularan

  Mnogi preporučuju SciNote ELN zbog njegove jednostavnosti i brzine. Podržava sve MS Office datoteke i aplikacije i automatski generira izvješća i skice rukopisa. Tako da neće biti problema sa datotekama koje su u MS Office stvorene.  SciNote je besplatan i možete sve podatke prenositi u čitljivom formatu i API-ju. Zbog toga je ovo najčešći izbor svih laboratorija. Bez mjesečnog plaćanja dostupna je veliki prostor za pohranu koji je uvijek prijeko potreban.

  U laboratorijskom svijetu papiri postaju prošlost, a SciNote ELN je sadašnjost. Elektronske bilježnice su odlična alternativa koja je dosta brža od standardnog pisanja podataka. Možete dijeliti dokumente, rezultate analiza i tako ubrzati proces koji bi inače zahtjevao više vremena.

  Korištenjem bilježnica na jednom mjestu imate podatke koje možete organizirati. Ne morate imati laptop ili kompjuter, dovoljan vam je mobitel ili tablet kako bi imali pristup e-bilježnici. Iako osiguravate najbolje sigurnosne protokole za zaštitu vaših podataka, također možete pojednostaviti postupak dijeljenja s pouzdanim osobama iz vašeg tima i stručnjacima. Pogotovo ako je riječ o zajedničkom projektu ELN je neophodna stvar. Moći ćete zajednički uređivati dokumente i obavještavati vaše kolege o novostima istraživanja. Zasigurno je da su bilježnice kvalitetan oblik komunikacije koja je potrebna u laboratoriju.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Una
  Unahttps://poslovnisvijet.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU