Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Je li Lidl konačno pronašao lokaciju: Ruše se objekti nekadašnjeg sarajevskog giganta


  Je Li Lidl Konačno Pronašao Lokaciju: Ruše Se Objekti Nekadašnjeg Sarajevskog Giganta

  Na lokaciji nekadašnje tvornice Energoinvest – Tvornica dalekovodnih stubova d.d. u ulici Džemala Bijedića u Sarajevu počelo je rušenje objekata i priprema terena za građevinske radove, piše Akta.ba.

  Na lokaciji nekadašnje tvornice Energoinvest – Tvornica dalekovodnih stubova d.d. u ulici Džemala Bijedića u Sarajevu počelo je rušenje objekata i priprema terena za građevinske radove.

  Kako Akta.ba nezvanično saznaje iz pouzdanih izvora, radove je započeo njemački trgovački lanac Lidl BH. To su nam potvrdili i pojedini radnici.

  Prodali imovinu

  Lidl BH već dugo traži lokaciju za gradnju svog prvog trgovačkog objekta u Sarajevu, a po svemu sudeći konačno ju je našao.

  Kako u Lidlu ne otkrivaju planove, informacija ja provjerena sa Jusufom Obradovićem, stečajnim upravnikom Energoinvesta TDS koji je potvrdio da je sva imovina prodata prije nekoliko mjeseci i da ima nekoliko kupaca. Ipak, o puno toga nije mogao govoriti.

  “Ima neka dva kupca, a za ostalo ne znam. Ne znam tačno reći ni ukupnu vrijednost prodate imovine jer su nekretnine procijenjivane posebno više puta”, kazao je kratko za Aktu.

  Iz arhive tendera na portalu Akta.ba vidimo da je imovina bila podijeljena u tri lota, od kojih je LOT 1 činila zgrada male hale, plinska stanica, alatnica, garderoba, restoran, skladište i više parcela označenih kao ekonomsko dvorište. U LOT 2 je bila uključena još jedna mala hala, a LOT 3 činila je upravna zgrada i mašinska hala. Početna cijena sva tri lota je bila 21,1 milion KM, da bi godinu kasnije bila snižene na 15,8 miliona KM.

    Završena velika nagradna igra kompanije Telemach BH , izvučeni dobitnici 111 Hisense i Gorenje nagrada

  Inače, radi se o ukupno 23.285 m2 prostora, od čega je 5.927 m2 ekonomsko dvorište.

  Objekti i zemljište obuhvataju jedinstven prostor između trase IX transferzale na istoku, Ulice Halilovići na zapadu i Ulice Džemala Bijedića na jugu.

  Prijedlogom Regulacionog plana na prostoru je predviđena gradnja stambeno poslovnih objekata.

  Lidl počeo sa investiranjem u Bijeljini

  Podsjetimo, njemačka kompanija je 2021. godine registrovala firmu u Bosni i Hercegovini pod nazivom Lidl BH d.o.o., nakon čega su se pokrenule priče o otvaranju minimalno šest poslovnica.

  Do danas nijedna od njih nije otvorena, ali je Lidl počeo sa investiranjem u Bijeljini gdje se u neposrednoj blizni nove autobuske stanice gradi njihov prvi objekat.

  Osim njega, kako je Akta.ba saznala, počeli su i sa gradnjom skladišno-distributinog centra u Kiseljaku, tačnije Poslovnoj zoni “Azapovići”.

  Sudeći po ovim, još uvijek nepotvrđenim informacijama, lokacija za Sarajevo je pronađena i to svega nekoliko kilometara dalje od najvećeg trgovačkog lanca u BiH – Bingo City Centra koji je više puta isticao da se ne boji konkurencije i da je Lidl dobrodošao u BiH.


  pressmediabih.com

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU