Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Intesa Sanpaolo Banka proglešena ‘Bankom godine u zapadnoj Evropi’

  Intesa Sanpaolo Banka je proglašena  ‘Bankom godine u zapadnoj Evropi’ i ‘Bankom godine u Italiji’ od uglednog finansijskog časopisa The Banker, izdanje The Financial Times Group.

  Tu nagradu je  prvi put dobila jedna italijanska banka kao najbolja banka u zapadnoj Evropi, piše tntportal.ba 

  U tom izboru, panel međunarodnih sudija iz The Banker je uzeo u obzir snažno finansijsko poslovanje Intesa Sanpaolo i uspješno udruživanje sa UBI Banca, koje je omogućilo italijanskom bankarskom šampionu da se uspješno natječe na evropskom nivou. Panel je posebno skrenuo pažnju na vitalnu ulogu koju je Intesa Sanpaolo Banka imala u podršci italijanskoj ekonomiji i društvu tokom Covid-19 pandemije.

  Direktor Sektora međunarodnih banaka podružnica Intesa Sanpaolo Banka Marco Elio Rottigni je izjavio da je Intesa Sanpaolo  jedna od bankarskih grupa sa najboljim poslovanjem u Evropi i da se izdvaja kada je u pitanju snaga bilansa stanja. Nakon udruživanja sa UBI, kako je dodao, nalazi se na top pozicijama u rangiranju euro-područja prema tržišnoj kapitalizaciji, a istovremeno se nalazi među najboljim evropskim bankama prema nekoliko poslovnih i finansijskih indikatora.

  – Priznanje The Banker časopisa pod nazivom ‘Banka godine u zapadnoj Evropi’ je odraz ne samo ovih značajnih razloga, već i činjenice da je preuzimanje UBI postavilo temelje za inovativne tehnike bankarskog udruživanja, koje regulatorna nadležna tijela prihvataju i odobravaju. Pripadanje takvoj prestižnoj i solidnoj bankarskoj grupi dovodi naše međunarodne podružnice u poziciju da predstavljaju važne faktore u uspjehu Grupe, s obzirom na to da imaju potpunu korist na svojim domaćim tržištima od međusobno podijeljenih prilika, sinergije i poslovnih praksi. COVID pandemija je ovome dala još veću važnost, te smo zajedno pokrenuli konkretne inicijative za podršku lokalnim ekonomijama, našim klijentima i našim stanovnicima, kreirajući vrijednost za zajednice u kojima Grupa posluje – dodao je Rottigni.

    EON donosi humanitarni koncert poznatog ukrajinskog rock benda Okean Elzy

  Predsjednik Uprave Intesa Sanpaolo Banke  BiH Almir Krkalić je kazao da važno priznanje koje je Intesa Sanpaolo dobila odražava doprinos i ulogu koju je Intesa Sanpaolo Banka u BiH iskazala tokom višegodišnjeg perioda, kao davalac pouzdanih finansijskih rješenja za podršku domaćinstvima i biznisima.

  – U skladu sa vrijednostima Grupe, posebnu pažnju posvećujemo našim stalnim poslovnim partnerima, što je naročito važno tokom trenutne krize u vezi sa pandemijom, na način da smo brzo mobilizirali naša tehnološka znanja i finansijsku stručnost kako bismo proveli mjere za zaštitu i podršku i našim zaposlenicima i našim klijentima – naveo je Krkalić, saopćeno je iz Intesa Sanpaolo Banke BiH. 

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU