back to top

Gebrüder Weiss – Saznajte kad vam pošiljka dolazi

Gebrüder Weiss širi svoj digitalni servis ponudom proračuna predviđenog realnog vremena dolaska pošiljke.

Gosp. Almir Jonuz, direktor kompanije Gebrüder Weiss u Bosni i Hercegovini, objašnjava šta ova nova mogućnost zaista znači.

„Većina nas je već naručivala putem interneta i jedan od najbitnih kriterija za potvrdu narudžbe odnosno realizaciju same kupovine jeste najavljeni datum isporuke i njegova usklađenost. Pomoću pametnih talefona i tablet uređaja provjeravamo status i kretanje pošiljke. Sa ETA –Estimated Time of Arrival  nudimo klijentima upravo ovu mogućnost. Mi pružamo informaciju – očekivano vrijeme dolaska – tačno vrijeme dolaska pošiljke do primatelja.“

Gebrüder Weiss – Saznajte Kad Vam Pošiljka Dolazi
Gebrüder Weiss – Saznajte kad vam pošiljka dolazi

U zavisnosti od situacije u saobraćaju, Gebrüder Weiss konstantno rekalkurira predviđeno vrijeme dolaska pošiljke. U konačnoj isporuci to vrijeme se sužava na dvosatni vremenski okvir. Klijenti imaju mogućnost on-line , na jednostavan način dobiti informacije o svojoj pošiljci, prenosi poslovni portal poslovnisvijet.ba.

Gebrüder Weiss nudi ovaj digitalni servis za zbirni transport, na svim lokacijama gdje kompanija takođe vrši i konačnu isporuku. Kompanija ima široko rasprostranjenu mrežu svojih lokacija, od Basela na Zapadu do glavnog grada Gruzije Tbilisi na Istoku.

U narednim mjesecima u planu je tekođer i korisnički portal. Kako gosp.Jonuz opisuje „Uskoro ćemo klijentima ponuditi i novi digitalni korisnički portal myGW , sa mnoštvom korisnih informacija o samoj pošiljci a ujedno će biti dostupne i druge dodatne funkcije.“

Gebrüder Weiss – Saznajte Kad Vam Pošiljka Dolazi
Gebrüder Weiss – Saznajte kad vam pošiljka dolazi

ETA  i korisnički portal su dio digitalne strategije kompanije – „Najbolje od oba svijeta“. Bez obzira na nove digitalne ponude Gebrüder Weiss će ostati pružatelj fizičke logistike. Digitalna sposobnost i maksimalna transparentnost kreiraju dodatne vrijednosti za naše klijente.

„Korisnički portal, koji čini okvir oko pojedinačnih značajki, preokrenut će pregled, praćenje i  sami kontroling pošiljki, što će našim klijentima pojednostaviti logističke procese, učiniti ih snažnijim a ujedno i znatno smanjiti napore“ zaključuje Jonuz.

O preduzeću Gebrüder Weiss
Sa više od 7.300 zaposlenih, 150 vlastitih podružnica i privremenim godišnjim prometom od oko 1,7 milijardi eura (2019.), Gebrüder Weiss se ubraja među vodeće transportno-logističke kompanije u Evropi.

Gebrüder Weiss Holding AG sa sjedištem u Lauterachu (Austrija), uz svoje glavne poslovne djelatnosti – kopneni, vazdušni i brodski prevoz tereta te logistiku, obuhvaća i čitav niz visokospecijalizovanih industrijskih rješenja i kompanija kćeri – među njima, između ostalog, logističko savjetovanje x|vise, tectraxx (specijalist u branši visokotehnoloških (High-Tech) preduzeća), dicall (komunikacijska rješenja, istraživanje tržišta, obuka), Rail Cargo (željeznički transporti) i paketnu službu Gebrüder Weiss koja je član austrijskog DPD-a.

Ovo udruživanje omogućava koncernu da brzo i fleksibilno reaguje na zahtjeve kupaca. Sa mnoštvom ekoloških, ekonomskih i socijalnih mjera se porodično preduzeće, čija istorija u transportnoj industriji seže unazad više od 500 godina, smatra danas prethodnikom po pitanju održivog gospodarenja.

DRUGI UPRAVO ČITAJU