Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Gebrüder Weiss – Saznajte kad vam pošiljka dolazi

  Gebrüder Weiss širi svoj digitalni servis ponudom proračuna predviđenog realnog vremena dolaska pošiljke.

  Gosp. Almir Jonuz, direktor kompanije Gebrüder Weiss u Bosni i Hercegovini, objašnjava šta ova nova mogućnost zaista znači.

  „Većina nas je već naručivala putem interneta i jedan od najbitnih kriterija za potvrdu narudžbe odnosno realizaciju same kupovine jeste najavljeni datum isporuke i njegova usklađenost. Pomoću pametnih talefona i tablet uređaja provjeravamo status i kretanje pošiljke. Sa ETA –Estimated Time of Arrival  nudimo klijentima upravo ovu mogućnost. Mi pružamo informaciju – očekivano vrijeme dolaska – tačno vrijeme dolaska pošiljke do primatelja.“

  Gebrüder Weiss – Saznajte Kad Vam Pošiljka Dolazi
  Gebrüder Weiss – Saznajte kad vam pošiljka dolazi

  U zavisnosti od situacije u saobraćaju, Gebrüder Weiss konstantno rekalkurira predviđeno vrijeme dolaska pošiljke. U konačnoj isporuci to vrijeme se sužava na dvosatni vremenski okvir. Klijenti imaju mogućnost on-line , na jednostavan način dobiti informacije o svojoj pošiljci, prenosi poslovni portal poslovnisvijet.ba.

  Gebrüder Weiss nudi ovaj digitalni servis za zbirni transport, na svim lokacijama gdje kompanija takođe vrši i konačnu isporuku. Kompanija ima široko rasprostranjenu mrežu svojih lokacija, od Basela na Zapadu do glavnog grada Gruzije Tbilisi na Istoku.

  U narednim mjesecima u planu je tekođer i korisnički portal. Kako gosp.Jonuz opisuje „Uskoro ćemo klijentima ponuditi i novi digitalni korisnički portal myGW , sa mnoštvom korisnih informacija o samoj pošiljci a ujedno će biti dostupne i druge dodatne funkcije.“

  Gebrüder Weiss – Saznajte Kad Vam Pošiljka Dolazi
  Gebrüder Weiss – Saznajte kad vam pošiljka dolazi

  ETA  i korisnički portal su dio digitalne strategije kompanije – „Najbolje od oba svijeta“. Bez obzira na nove digitalne ponude Gebrüder Weiss će ostati pružatelj fizičke logistike. Digitalna sposobnost i maksimalna transparentnost kreiraju dodatne vrijednosti za naše klijente.

    Razvoj radne snage SBK/ Posjeta preduzeću A&F

  „Korisnički portal, koji čini okvir oko pojedinačnih značajki, preokrenut će pregled, praćenje i  sami kontroling pošiljki, što će našim klijentima pojednostaviti logističke procese, učiniti ih snažnijim a ujedno i znatno smanjiti napore“ zaključuje Jonuz.

  O preduzeću Gebrüder Weiss
  Sa više od 7.300 zaposlenih, 150 vlastitih podružnica i privremenim godišnjim prometom od oko 1,7 milijardi eura (2019.), Gebrüder Weiss se ubraja među vodeće transportno-logističke kompanije u Evropi.

  Gebrüder Weiss Holding AG sa sjedištem u Lauterachu (Austrija), uz svoje glavne poslovne djelatnosti – kopneni, vazdušni i brodski prevoz tereta te logistiku, obuhvaća i čitav niz visokospecijalizovanih industrijskih rješenja i kompanija kćeri – među njima, između ostalog, logističko savjetovanje x|vise, tectraxx (specijalist u branši visokotehnoloških (High-Tech) preduzeća), dicall (komunikacijska rješenja, istraživanje tržišta, obuka), Rail Cargo (željeznički transporti) i paketnu službu Gebrüder Weiss koja je član austrijskog DPD-a.

  Ovo udruživanje omogućava koncernu da brzo i fleksibilno reaguje na zahtjeve kupaca. Sa mnoštvom ekoloških, ekonomskih i socijalnih mjera se porodično preduzeće, čija istorija u transportnoj industriji seže unazad više od 500 godina, smatra danas prethodnikom po pitanju održivog gospodarenja.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU