11.6 C
Sarajevo
NaslovnicaBiznis vijesti(FOTO) CHICovnik i Bingo donirali 4.000 KM za ljetovanje djece iz SOS...

(FOTO) CHICovnik i Bingo donirali 4.000 KM za ljetovanje djece iz SOS porodica na Boračkom jezeru

()

Već petu godinu CHICovnik i Bingo, udruženi pružaju podršku radu SOS Dječijih sela BiH i tim povodom je danas upriličeno uručenje donatorskog čeka u vrijednosti 4.000,00 KM.

Ana Ćavaru ime CHICovniktima, prvog bh. planera za žene i Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Bingo su uručile donatorski ček nacionalnoj direktorici SOS Dječijih sela BiH Mireli Gruenther-Đečević. Zahvaljujući kupcima koji su ove godine odabrali CHICovnik, djeca iz SOS porodica su uživala u nezaboravnom ljetovanju na Boračkom jezeru.

(FOTO) CHICovnik i Bingo donirali 4.000 KM za ljetovanje djece iz SOS porodica na Boračkom jezeru
CHICovnik i Bingo donirali 4.000 KM za ljetovanje djece iz SOS porodica na Boračkom jezeru


„Vjerujem da smo prethodne godine svi osjetili koliko nam je priroda važna, koliko nam je potrebno da iz stana u kojem posljednje vrijeme i radimo i živimo, izađemo u prirodu i uživamo u njenoj ljepoti. Činjenica da smo omogućili djeci iz SOS Dječijih sela BiH nekoliko nezaboravnih dana na Boračkom jezeru je nešto na što svaka osoba koja je kupila svoj CHICovnik u Bingu može biti ponosna jer teško da ima ljepše stvari nego stvarati dječje uspomene u njihovom djetinjstvu. Sretni, ponosni i privilegirani smo što smo za djecu upravo sa CHICovnikom uspjeli kreirati jednu ovakvu divnu uspomenu i iskustvo.“,o suradnji je rekla Ana Ćavar ispred CHICovnik tima.


Tatjana Paunoski, rukovoditeljica marketinga kompanije Bingo:
„Višegodišnja saradnja sa CHICovnik timom donijela je niz sjajnih aktivnosti djeci iz SOS Dječijih sela BiH: od edukacija, radionica za pomoć pri zaposlenju mladih, pa do opuštanja u prirodi. Odmor na Boračkom jezeru koji smo zajedno sa kupcima CHICovnika pružili djeci je nezaboravno iskustvo za njih, a nama motiv da nastavimo u tom pravcu.“

(FOTO) CHICovnik i Bingo donirali 4.000 KM za ljetovanje djece iz SOS porodica na Boračkom jezeru
CHICovnik i Bingo donirali 4.000 KM za ljetovanje djece iz SOS porodica na Boračkom jezeru


„Vidjeti osmijehe i sreću na licima djece je ultimativni cilj kojem kao organizacija težimo. Sve aktivnosti koje poduzimamo u našem svakodnevnom radu za rezultat trebaju imati sigurno, sretno i bezbrižno djetinjstvo i odrastanje za djecu bez roditeljskog staranja i djecu iz porodica koje su u riziku odvajanja. U periodu globalnih izazova i sveopšte neizvjesnosti, djeci koja su iskusila različita traumatska iskustva je potrebno pružiti osjećaj normalnosti, onog poznatog i sigurnog. Nakon produženog zatvaranja, online nastave, manjka socijalnih kontakata sa vršnjacima, ljetovanje na Boračkom jezeru je za djecu iz SOS porodica imalo, prije svega, terapijski učinak. Sretni smo što su godine prijateljstva sa CHICovnikom i Bingom, donijele suštinsko razumijevanje potreba djece i mladih, našeg rada, aktivnosti i intervencija. Istinski smo zahvalni i svim kupcima CHICovnika koji sudali podršku odlasku na ljetovanje. Želimo da znate kako je Boračko odzvanjalo od dječije graje i smijeha“, naglasila je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime

spot_img

najnovije biznis vijesti

možda vas zanima