Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  FERK usvojio nacrt odluke o izmjeni Općih uvjeta za isporuku električne energije

  Na današnjoj sjednici Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK) je usvojila nacrt odluke o izmjeni Općih uvjeta za isporuku električne energije i Nacrt pravilnika o izmjenama i dopuni Pravilnika o nadgledanju.

  Po oba nacrta FERK će održati opću raspravu u prostorijama FERK-a u Mostaru u srijedu, 7. prosinca, s početkom u 11 i 12 sati. Nacrti dozvola mogu se preuzeti na internetskoj stranici www.ferk.ba, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 9. prosinca godine do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu, [email protected], priopćeno je iz FERK-a.

  Također, na sjednici su donesene odluka o odobrenju Plana razvitka i izgradnje distribucijske mreže za 2022. godinu Javnom poduzeću Elektroprivreda Bosne i Hercegovine Sarajevo, odluka o usvajanju izmjena Mrežnih pravila distribucije operatora distributivnog sustava Javnog poduzeća Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne Mostar i odluka o usvajanju Godišnjeg plana nadgledanja za 2023. godinu.

  Donesena su i tri rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: “VIBAR” iz Širokog Brijega, “INTERCAMP” iz Sarajeva i “EKO-SERVIS” iz Tešnja te dva rješenja po prijedlogu dozvola za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: Proizvodnja električne energije “AS” iz Maglaja za solarnu fotonaponsku elektranu “AS” i “E-2” iz Kaknja za solarnu fotonaponsku elektranu “E-2”.

  Iz naftnog gospodarstva doneseno je rješenje po prijedlogu dozvole za rad (licencije) za transport naftnih derivata cestovnim prometom podnositelja zahtjeva “TRGOŠPED” iz Kaknja.

    EBRD, EU i UniCredit finansiraju MSP u Bosni i Hercegovini s 10 miliona eura

  FERK je donio i četiri zaključka po zahtjevu za stjecanje statusa kvalificiranog proizvođača podnositelja zahtjeva JP “Elektroprivreda BiH” za objekte: HE “Bogatići”, mHE “Sniježnica”, mHE “Krušnica” i mHE “Bihać”, te tri zaključka po zahtjevu za stjecanje statusa kvalificiranog proizvođača podnositelja zahtjeva JP “Elektroprivreda HZHB“ za objekte: HE “Rama”, HE “Peć Mlini” i HE “Mostarsko blato”.

  Kad su u pitanju nacrti, usvojena su četiri nacrta dozvola za rad za proizvodnju električne energije podnositelja zahtjeva: JP “Elektroprivreda BiH”, JP “Elektroprivreda HZHB”, “COMPREX” iz Sarajeva i “CONRA” iz Tešnja te osam nacrta dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju obnovljivih izvora energije podnositelja zahtjeva: “THE POWER OF NATURE” iz Tešanja za solarnu fotonaponsku elektranu “POWER.23”, “Proizvodnja električne energije BEKRIĆ” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “BERKIĆ-1”, “ESOLAR” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “PODVODNICA-1”, “VISOČICA” iz Sarajeva za solarnu fotonaponsku elektranu “VISOČICA”, “SOLARNI PANELI HA ENEGY” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “HA ENERGY”, Solarna energija “PILIĆ-1” iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja za solarnu fotonaponsku elektranu “PILIĆ 1”, “KARTON KOMERC društvo za preradu kartona, trgovinu i usluge” iz Tešnja za solarnu fotonaponsku elektranu “KARTON SOLAR.23-1” i Solarna elektrana “FUBLAN” za solarnu fotonaponsku elektranu “FUBLAN”.

  (Biznis.ba)

  biznis.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

    Banjalučki volonteri čistili park dr Mladen Stojanović i obale Vrbasa u parku prirode Sutrila u okviru Coca-Colinog projekta Od izvora do mora

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU