Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  FERK donio nacrte pravilnika o regulatornim naknadama i nadgledanju

  Regulatorna komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine-FERK je, na redovitoj sjednici, donijela Nacrt pravilnika o regulatornim naknadama, Nacrt pravilnika o regulatornom nadgledanju i Nacrt Odluke o krajnjim kupcima od posebnog društvenog značaja.

  O Nacrtu pravilnika o regulatornim naknadama, FERK će održati opću raspravu u ponedjeljak, 20. studenoga u prostorijama FERK-a u Mostaru, s početkom u 11 sati.

  Opću raspravu po Nacrtu pravilnika o regulatornom nadgledanju, FERK će održati u četvrtak, 23. studenoga u prostorijama FERK-a u Mostaru, s početkom u 11 sati.

  Opću raspravu po Nacrtu Odluke o krajnjim kupcima od posebnog društvenog značaja, FERK će održati u ponedjeljak, 20. studenogau prostorijama FERK-a u Mostaru, s početkom u 13 sati.

  Zainteresirane pravne i fizičke osobe mogu podnositi pisane komentare na Nacrt pravilnika o regulatornim naknadama, Nacrt pravilnika o regulatornom nadgledanju i  Nacrt Odluke o krajnjim kupcima od posebnog društvenog značaja u razdoblju od dana objavljivanja obavijesti do dana isteka roka za podnošenje pisanih komentara.

  FERK je donio Zaključke po zahtjevu za izdavanje dozvole za rad za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju OIE podnositelja zahtjeva NAMEKS d.o.o. Široki Brijeg za solarnu fotonaponska elektrana ”NAMEKS 1” i ”NAMEKS 2” i .MIR, vlasnika Radoslava Udovičića iz Mostara  za solarnu fotonaponsku elektranu ”MIR”.

  Doneseno je i sedam Rješenja po zahtjevima za stjecanje statusa kvalificiranog proizvođača podnosiotelja zahtjeva: NAMEKS d.o.o. Široki Brijeg za dvije solarne fotonaponske elektrane ”NAMEKS 1” i ”NAMEKS 2”, RENOVATO d.o.o. Posušje za dvije solarne fotonaponske elektrane ”RENOVATO 1” i ”RENOVATO 2”, INES d.o.o. iz Doboj Juga za solarnu fotonaponsku elektranu ”ILDA” i FERRO-INVEST d.o.o. Zenica za dvije solarne fotonaponske elektrane ”FERRO 3” i ”FERRO 4”.

  FERK je usvojio nacrte dozvola za dozvole za obavljanje djelatnosti proizvodnje električne energije podnositelja zahtjeva: SD MRKI vlasnik Latifović Mirsad, Zavidovići i ”AMITEA” d.o.o. Mostar.

  Također, usvojen je i nacrt dozvola za proizvodnju električne energije u mikropostrojenju podnositelja zahtjeva ”PERO” Zenica d.o.o.  za solarnu fotonaponsku elektranu ”SE PERO 3” i nacrta dozvole za obavljanje djelatnosti opskrbe i trgovine električnom energijom podnositelja zahtjeva JP ”Elektroprivreda HZ HB”  d.d. Mostar, priopćio je FERK.

  Nacrti dozvola i obavijest za javnost mogu se preuzeti na internetskoj stranici FERK-a, a zainteresirane osobe mogu dostaviti i svoje pisane komentare na nacrte do 20. studenoga do 12 sati, poštom na adresu Kneza Domagoja 12 A, Mostar, kao i na elektroničku adresu. Na današnjoj sjednici FERK je donio i osam rješenja po žalbama kupaca.

  Objava FERK donio nacrte pravilnika o regulatornim naknadama i nadgledanju pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU