Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Demantij kompanije Prointer

  Kompanija Prointer ITSS Sarajevo demantirala je navode iz teksta “Falsifikati Prointera na tenderima”, koji je objavljen na portalu Dnevni.ba.

  Demantij prenosimo u cjelosti:

  “Nitko u ime kompanije Prointer ITSS Sarajevo nije ponudio mito, dar ili neku drugu povlasticu u procesu javne nabavke, zbog čega su apsolutno neosnovani navodi kojima se sugeriše da smo kao kompanija u slučaju Namika Plivčića učinili bilo kakvu nezakonitost prilikom prilaganja njegove radne biografije i certifikata prilikom dostavljanja „tenderske dokumentacije“, a kao dio dokumentacije potrebne za konkretnu javnu nabavku koju je raspisalo Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

  Takođe ističemo da izjava gospodina Plivčića da sa našom kompanijom nikada nije sarađivao i da je, na neki način, zloupotrijebljen, nije tačna. Prointer ITSS je s gospodinom Plivčićem imao Ugovor o poslovno tehničkoj saradnji. Upravo tim ugovorom predviđeno je da, ukoliko naša kompanija dobije posao, gospodin Plivčić bude angažovan na projektu u radu sa bazama podataka, za što bi, svakako, bio plaćen. Napominjemo da gospodin Plivčić ima privatnu firmu i bavi se konsaltingom, te je sasvim uobičajeno da kao stručnjak bude angažovan na projektima. Također, moramo Vam skrenuti pažnju da radno iskustvo (a koji uslov je tražen tenderom) i radni staž (na koji se Vi u svome tekstu pozivate u kontekstu provjeravanja) nisu istoznačnice.

  Prointer ITSS Sarajevo apsolutno odbacuje i sve insinuacije o takozvanoj ucjeni konkurentske firme na tenderu, a koju ste u Vašem tekstu pokušali da argumentujete razgovorom direktorice Prointera Bojane Škrobić Omerović sa Bakirom Začiragićem, vlasnikom firme COMP-IT, koja je, uz našu kompaniju, bila jedina prijavljena na pomenutom tenderu.

  Mogućnost da kompanija Prointer ITSS bude podizvođač radova, kao dio pomenutog razgovora, izvučena je iz konteksta i iz nama nepoznatih razloga okarakterisana kao “ucjena”. Naime, taj razgovor išao je u pravcu potencijalne saradnje, kako bi se napravio moderan i održiv sistem, imajući u vidu da kompanija Prointer ITSS u Sarajevu i Banjaluci angažuje više od 100 inženjera i višestruko je veća i kadrovski snažnija od preduzeća COMP-IT. U tom smislu nam nije jasno zbog čega su neki jedva dočekali da taj razgovor pogrešno i maliciozno interpretiraju i ukaljaju kako poslovni ugled kompanije, tako i ime direktorice Škrobić Omerović.

  Imajući sve to u vidu, kompanija Prointer ITSS Sarajevo smatra da ovakva vrsta diskreditacije ima za cilj favorizovanje druge kompanije na štetu Federalnog ministarstva, odnosno poreznih obveznika, a koja je kompanija godinama unazad dobivala posao u Federalnom ministarstvu rada i socijalne politike, uz, kako je to vidljivo upravo iz konkretnog slučaja, očigledno „prenapuhane cijene“.

  Tumačenjem i insinuacijama iz Vašeg teksta je obesmišljena sama mogućnost prijavljivanja na tendere u procesu javnih nabavki.

  Iz samih izjava gospodina Začiragića, naslućuje se da se informacioni sistem za koji je raspisan tender na neki način smatra “privatnim vlasništvom” njegove kompanije, a činjenica da je naša kompanija mogla ponuditi manju cijenu, očigledno ga je najviše zaboljela.

  Naglašavamo da je javni interes da u procesu javnih nabavki postoji konkurencija i da su same nabavke osmišljene kao transparentan posao, upravo u cilju zaštite javnog interesa i što racionalnijeg korištenja javnih sredstava.

  Kako to nesporno proističe iz Vašeg teksta, upravo je prijava naše kompanije na predmetni tender dovela do ušteda za Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, odnosno za sve porezne obveznike, u iznosu od 270.000,00 KM. Ovim putem izražavamo i začuđenost zašto je na Vašem portalu navedeno protumačeno na način da je određena privatna kompanija izgubila iznos od 270.000,00 KM, a umjesto na način da su porezni obveznici uštedjeli 270.000,00 KM.

  Takođe ističemo da se poslovanje naše kompanije ponovo bespotrebno i neargumentovano politizuje i dovodi u kontekst sa kojim nemamo nikakve veze, čime se ugrožava ne samo naš rad, već i radna mjesta naših zaposlenih i sve ono što je Prointer ITSS Sarajevo u proteklih nekoliko godina uspio da ostvari na svim poljima, pa i na polju društveno odgovornog poslovanja“, navodi se u demantiju koji je na nađu adresu poslalo Advokatsko društvo “ADEMOVIĆ, NOŽICA I PARTNERI“.

  Falsifikati ‘Prointera’ na tenderima

  • Špago: Tvrdnje o “dvije stranačke policije” nisu opravdane
  • Dodik najavio da će blokirati sve projekte u BiH ako se ne nastavi projekt Gazproma
  • Slovenija će na samitu EU-a predložiti kandidatski status za BiH
  • Novalić: Nedopustivo je da iko ikoga prati i špijunira
  • Postani jedan od lidera u borbi protiv korupcije!

  The post Demantij kompanije Prointer appeared first on Dnevni.ba.

  dnevni.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU