Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  BH Telecom ne vrši instalaciju 5G mreže

  BH Telecom je saopćila da ne vrši instalaciju 5G mreže, povodom sve učestalijih upita medija,

  Kako navode, neosnovanih i netačnih navoda i komentara po društvenim mrežama u kojima se lažno predstavljaju činjenice o instaliranju 5G baznih stanica u Bosni i Hercegovini

  Osnovni preduslov za komercijalno puštanje 5G mreže u Bosni i Hercegovini je, navode iz Telecoma, uređenje regulatornog okvira i adekvatne dozvole koje izdaju nadležne institucije.

  • BH Telecom nema instalirane 5G bazne jedinice na svojim baznim stanicama u BiH, niti vrši postavljanje opreme/baznih stanica bez najave. Sa svim informacijama o razvoju 5G mreže Telecom redovno informiše javnost i to isključivo činjenicama. Podsjećamo da je BH Telecom prvi u BiH testirao 5G u maju 2020. godine, u kontrolisanim uvjetima na lokaciji u prostorijama BH Telecoma, te nisu provođene dodatne aktivnosti na širenju, niti komercijalizaciji 5G mreže. Sve instalirane antene BH Telecoma koriste se za 2G/3G/4G mrežu, a infrastruktura se postavlja po strogim standardima. Testiranje utjecaja bazne stanice od relevantnih tijela je preduslov za upotrebnu dozvolu i puštanje opreme u rad – izjavio je v.d. izvršnog direktora za tehnologiju i razvoj servisa Adnan Huremović.

  Također, najava svih radova Telecoma sa preciznim terminima dostavlja se nadležnim institucijama i objavljuje na web stranici ove kompanije, a o čemu svjedoči način na koji je javnost bila upoznata tokom instalacije 4G mreže.

  • Nažalost, nije prvi put da se na ovakav način neodgovornim postavljanjem dezinformacija po društvenim mrežama nanosi šteta kako Telecomu, tako i razvoju i nivou obrazovanja društva u cjelini – navodi se u saopćenju ove kompanije.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU