Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  BBI banka privrednicima Kantona Sarajevo nudi 45,9 miliona KM uz nula posto profitne marže

  Bosna Bank International (BBI) i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo potpisali su početkom ovog mjeseca ugovor o  poslovnoj saradnji u vrijednosti od 49,5 miliona KM za plasiranje sredstava uz 100 posto subvenciju troškova profitne marže. Na ovaj način privrednicima sa područja KS je omogućeno da u BBI banci dobiju finansijska sredstva po stopi od nula posto.

  BBI banka obezbijedila je u ovu svrhu 49,5 miliona KM iz vlastitih izvora, a Ministarstvo privrede KS pokriva troškove regresiranja profitne marže, što znači da će privrednici, ostvarivanjem parav na ovu subvenciju, dobiti sredstva po stopi od nula posto. Maksimalni iznos finansiranja po jednom korisniku je milion KM, sa rokom otplate – u zavisnosti od vrste i visine zahtjeva za finansiranje – do 84 mjeseca. Prioritet u ostvarenju prava na poticajna sredstva finansiranja imaju poslovni subjekti koji u podnesenom zahtjevu za finansiranje navedu da će obezbijediti nova zapošljavanja. Stimulativna finansijska sredstva namijenjena su subjektima za obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije i finansiranja za trajna obrtna sredstva.

  “Kao lider na tržištu BiH u implementaciji subvencioniranih linija finansiranja, mi u BBI banci smo spremni da i putem ovog projekta pružimo podršku i omogućimo razvoj i napredak domaćih kompanija sa područja Kantona Sarajevo” kaže Nedžad Gušić, član Uprave BBI banke za korporativno bankarstvo.

  Trajnu opredijeljenost BBI banke za učešće u projektima koji za cilj imaju da privrednim subjektima osiguraju pristup povoljnim finansijskim sredstvima potvrđuju i podaci da je u dosadašnjem radu, BBI banka na osnovu programa subvencioniranih linija širom BiH, alocirala skoro 250 miliona finansijskih sredstava za preko 660 klijenata. Samo u saradnji sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, kroz slične programe u posljednjih šest godina, BBI je alocirala 122 miliona KM za 200 klijenata. 

    Podržana inicijativa da se kreditnim zaduženjem realizira projekt VE ‘Poklečani’

  “Realizacijom finansijske linije sa 100 posto subvencioniranom profitnom stopom omogućavamo podršku kompanijama da dođu do neophodnih finansijskih sredstava pod povoljnijim uslovima. To podrazumijeva da privrednici u principu imaju na raspolaganju besplatna finansijska sredstva”, kazao je ministar privrede KS Adnan Delić, dodajući da je ovogodišnja finansijska linija fleksibilnija u oblasti prihvatljivih djelatnosti koje će imati pravo na korištenje ovih sredstava.

  Javni poziv u kojem su definisani pravo učešća, namjena sredstava, iznosi i rokovi, kriteriji, potrebna dokumentacija i drugi detalji objavljen u dnevnim novinama, a dostupan je na web stranicama BBI banke (bbi.ba) i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo (mp.ks.gov.ba).

  Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva zainteresovani mogu dobiti pozivom na telefone: 033 275-259, 033 275-507 i 033 275 289 ili na e-mail: [email protected]

  Objava BBI banka privrednicima Kantona Sarajevo nudi 45,9 miliona KM uz nula posto profitne marže pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU