Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  BBI banka objavila Javni poziv privrednicima Kantona Sarajevo

  Bosna Bank International d.d. Sarajevo i Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo: 49,5 miliona KM za finansiranja po stopi od 0 posto

  Na osnovu Ugovora o poslovnoj saradnji Ministarstva privrede Kantona Sarajevo (MPKS) i Bosna Bank International (BBI) d.d. Sarajevo, potpisanog 26.8.2022. godine, danas je objavljen Javni poziv subjektima male privrede sa područja Kantona Sarajevo za podnošenje zahtjeva za odobrenje finansiranja po stopi od 0 posto.

  Ovaj program finansiranja namijenjen je privrednim subjektimaza obezbjeđenje tekuće likvidnosti, produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, nabavku osnovnih sredstava i investicije (dugoročna finansiranja), odnosno za finansiranja trajnih obrtnih sredstava.

  „Odobreni kredit (finansiranje) po jednom korisniku sredstava ograničava se iznosom do milion KM, sa maksimalnim rokom otplate do 84 mjeseca, ne uključujući grace period do sedam mjeseci. Naknada za obradu zahtjeva u Bosna Bank International po ovoj liniji iznosi 0,25%. Visina profitne stope je 2,89% prije subvencije, odnosno 0% uz subvenciju Ministarstva privrede Kantona Sarajevo.“ – saopćeno je iz BBI Banke.

  Za realizaciju ovog Ugovora BBI banka je osigurala 49,5 miliona maraka, dok je za troškove subvencije profitne stopeMinistarstvo privrede Kantona Sarajevo obezbijedilo iznos od 2,5 miliona maraka.

  Javni pozivu kojem su definisani pravo učešća, namjena sredstava, iznosi i rokovi, kriteriji, potrebna dokumentacija i drugi detalji objavljen je danas u dnevnim novinama, a dostupan je na web stranicama BBI banke (bbi.ba)i Ministarstva privrede Kantona Sarajevo (mp.ks.gov.ba).

    Kako prodati posao u 10 jednostavnih koraka

  Dodatne informacije prije samog podnošenja zahtjeva zainteresovani mogu dobiti pozivom na telefone:033 275-259, 033 275-507 i 033 275 289 ili na e-mail: [email protected].

  Bbi Banka Objavila Javni Poziv Privrednicima Kantona Sarajevo
  BBI banka objavila Javni poziv privrednicima Kantona Sarajevo

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Rahela
  Rahelahttp://www.tnt.ba
  Rahela Čabro je urednica na radiju i novinarka s decenijom iskustva. Blog je opušta, voli da istražuje i piše razne teme, posebno biznis ideje.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU