ASA Banka i Općina Novi Grad potpisale ugovor o subvenciji stambenih kredita za mlade


Asa Banka I Općina Novi Grad Potpisale Ugovor O Subvenciji Stambenih Kredita Za Mlade

S ciljem osnaživanje mladih i poticaju razvoja zajednice, ASA Banka i Općina Novi Grad Sarajevo danas su potpisale ugovor o subvencioniranju stambenih kredita za mlade sa područja općine Novi Grad Sarajevo.

Uz rastuće troškove nekretnina u posljednjem periodu, ASA Banka i Općina Novi Grad prepoznaju važnost podrške mlađoj populaciji u ostvarivanju njihovih snova o posjedovanju stana ili kuće.

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i predsjednik Uprave ASA banke d.d. Sarajevo Samir Mustafić, te član Uprave ASA banke Davor Tomić potpisali su danas ugovor o subvencioniranju stambenih kredita za mlade sa područja općine Novi Grad koji prvi put rješavaju svoje stambeno pitanje.

Asa Banka I Općina Novi Grad

ASA Banka i Općina Novi Grad

Načelnik Efendić je pojasnio da ovaj program Općina provodi od 2017. godine, a da je u ovoj godini odabrana banka osigurala najpovoljniju ponudu i da je spremna 20 miliona KM sredstava staviti u opticaj za kreditiranje stambenih kredita.

Precizirao je da Općina sufinansira kamatnu stopu u prvih pet godina otplate kredita za osobe koje nisu starije od 40 godina, koje žive u Novom Gradu najmanje tri godine, prvi put rješavaju stambeno pitanje, te ukoliko ni bračni drug nema u posjedu stan ili kuću, a ostale uslove utvrđuje banka u smislu povrata kredita kao i kod ostalih kreditiranja.

“Za nas je svakako značajno da u ovom vremenu kada je stambeno pitanje možda jedno od najvažnijih pitanja za odluku o budućnosti u životu svih mladih ljudi, da im na ovakav način izađemo u susret i pokušamo im pomoći. Naročito, što imamo izuzetno velik rast cijena nekretnina u zadnjih nekoliko godina. Ja se nadam da će ovo pomoći da mladi jednostavnije, lakše, povoljnije i jeftinije dođu do svoje prve nekretnine, stana ili kuće na prostoru općine Novi Grad, što je na neki način garancija njihovog ostanka i u općini Novi Grad i u Bosni i Hercegovini”, izjavio je načelnik Semir Efendić, dodajući da će nakon potpisivanja ugovora Banka raspisati Javni poziv za korisnike kreditne linije.

Asa Banka I Općina Novi Grad

ASA Banka i Općina Novi Grad

Predsjednik Uprave ASA banke Samir Mustafić rekao je da je za kreditnu liniju namijenjeno 20 miliona KM i da očekuje da oko 150 prijavljenih uspije iskoristiti tu ponudu.

“Potpisivanje ugovora sa Općinom Novi Grad Sarajevo pokazuje našu predanost razvoju zajednice, prosperiteta pojedinaca i cjelokupnog društva. Prepoznali smo izazove sa kojima se mladi suočavaju pri rješavanju stambenog pitanja i ovo pristupačno finansijsko rješenje osnažit će mlade da ostvare svoje snove o posjedovanju vlastitog doma. Naši povoljni stambeni krediti za mlade obuhvataju niz pogodnosti, uključujući snižene kamatne stope i fleksibilne uvjete. Na današnji dan 2022. godine ASA banka je uspješno pripojila Sber banku, tako da nam je i još veća čast i zadovoljstvo da potpisujemo ovakav jedan ugovor kao domaća banka sa Općinom Novi Grad, gdje je također i sjedište ASA banke, tako da zajedničkim snagama polažemo jedan čin patriotizma prema našim građanima, da omogućimo ostanak naših ljudi ovdje, lakši dolazak do nekretnina, u kojima mogu obezbijediti za sebe jednu prosperitetnu budućnost”, rekao je Mustafić.

Istakao je da svi moramo preuzeti jedan dio odgovornosti i snositi dio tereta kako bi se ovo društvo dalje razvijalo.

“Pored ovako jake Općine, sa bankom koja je vodeća u BiH, treća najveća na tržištu, nadamo se da ćemo u budućnosti imati još više prilika i mogućnosti da pokažemo prednosti domaće banke i svakako pohvala Općini Novi Grad i načelniku Efendiću, što na ovakav način dajemo mogućnost mladima da ostaju u BiH i da zajedno gradimo našu udućnost”, zaključio je Mustafić.

Podrška i pomoć mladima kroz ponudu subvencioniranih stambenih kredita su u skladu s dugogodišnjom misijom ASA Banke da doprinesu prosperitetu i dobrobiti zajednica u kojima posluju.


pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU