Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Alek Bakalović novi predsjednik Uprave Bosna Bank International d.d. Sarajevo

  Nadzorni odbor Bosna Bank International d.d. Sarajevo, uz prethodnu saglasnost Agencije za bankarstvo FBiH, imenovao je novu Upravu Banke. Funkciju predsjednika Uprave zvanično je preuzeo Alek Bakalović, korporativni bankar sa dugogodišnjim iskustvom. Bakalović iza sebe ima više od 20 godina rada u međunarodnim finansijskim institucijama gdje je obnašao rukovodeće menadžerske pozicije izvršnog direktora i člana uprava u oblasti finansija i riznice, te investicijskog i korporativnog bankarstva. 

  „Radujem se što ću svojim znanjem i iskustvom zajedno sa svojim kolegama dodatno unaprijediti poslovanje BBI banke. Sinergijom novih i postojećih snaga, znanjem i stručnošću zajedno ćemo raditi na kvaliteti usluga i zadovoljstvu korisnika. Cilj nam je da našim klijentima budemo pouzdan finansijski partner” izjavio je Alek Bakalović, predsjednik Uprave BBI banke.

  Nova članica Uprave BBI d.d. Sarajevo je i Azra Hadžiomeragić koja će rukovoditi segmentom za poslovanje sa stanovništvom. Magistrica je ekonomskih nauka sa gotovo dvije decenije iskustva u bankarstvu od čega više od deset godina na ključnim rukovodećim pozicijama. Posljednjih šest godina obnašala je funkciju direktora Retail prodaje u jednoj od najvećih banaka na bh. tržištu. Vodila je projekat transformacije i digitalizacije poslovne mreže putem koje su, prvi put na bh. tržištu, implementirane inovacije poput poslovnica bez keša i agilnog pristupa u prodaji.

  Članica Uprave za rizike i finansije je Emina Šišić, koja je uspješnu bankarsku karijeru ostvarila radeći na rukovodećim pozicijama u nekoliko bankarskih institucija u Bosni i Hercegovini i Albaniji. MBA diplomu stekla je na Griffith College Dublin i Nottingham Trent University London.

    BBI banka i Općina Novo Sarajevo: Sredstva za podršku zapošljavanju po stopi od nula posto

  Investicijski bankar Nedžad Gušić, kao član Upravenastavlja rukovoditi segmentom poslovanja sa privredom. Magistar ekonomskih nauka u bankarskom sektoru radi više od petnaest godina na pozicijama člana uprave banke, direktora direkcije za razvoj i koordinaciju u sektoru Corporate, rukovodioca za poslovanje ureda za investicije i finansijski menadžment, te rukovodioca u segmentu za poslovanje sa srednjim preduzećima. Gušić je u izboru časopisa „International Business Magazine“ izabran za “Najboljeg korporativnog i investicijskog bankara u BiH” u 2021. godini.

  Bosna Bank International je prva banka u BiH i regionu koja posluje u skladu s islamskim finansijskim principima. Osnovana je 2000. godine, sa sjedištem u Sarajevu. Osnivači BBI banke su banke investicijskog rejtinga: Islamic Development Bank (IsDB), Dubai Islamic Bank (DIB) i Abu Dhabi Islamic Bank (ADIB). BBI danas ima 37 poslovnih jedinica širom BiH. Bosna Bank International je 2021. godinu zaključila sa aktivom u iznosu od 1,5 milijardi KM i pozicionirala se na 6. mjesto na bankarskom tržištu Federacije Bosne i Hercegovine. Ukupna aktiva je rasla za 13% ili 177 miliona KM u odnosu na kraj 2020. godine. Ukupna finansiranja klijenata iznosila su 891 milion KM, sa godišnjim rastom od 7% ili 56 miliona KM, dok su depoziti klijenata iznosili 1,2 milijarde KM i rasli za 23% ili 225 miliona KM.

  Od 2010. godine BBI banka i njen BBI VIP Business Club organiziraju Sarajevo Business Forum, međunarodnu investicijsku konferenciju koja je za deset godina održavanja stekla svjetsku reputaciju i postavila BiH i region na investicijsku mapu svijeta. Sarajevo Business Forum je ove godine zakazan za 11. i 12. maj. Na konferenciji se očekuje učešće velikog broja privrednika i investitora iz cijelog svijeta.

  Koliko je koristan ovaj članak?

    CineStar TV Premiere kanali i CineStar Premiere Plus video klub katalog od sada samo za Telemach korisnike

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Adna
  Adnahttp://www.tnt.ba
  Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU