Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Volonteri u Zenici čistili Kamberovića polje i obale rijeke Bosne u okviru Coca-Colinog projekta Od izvora do mora

  Pretposlednja akcija ovogodišnjeg izdanja projekta Od izvora do mora angažovala je zeničke volontere u čišćenju i odvojenom prikupljanju otpada u Kamberovića polju, oko rijeke Bosne. Ovogodišnjih pet akcija čišćenja uključuje volontere iz nevladinih organizacija, institucija i partnera u zemlji, i do sada je u akcijama učestvovalo više od 300 zaljubljenika u prirodu svih generacija.

  Nakon Zenice, završna akcija prikupljanja ambalažnog i drugog otpada u okviru projekta Od izvora do mora u 2022. će biti organizovana na Velikom polju, na Igmanu 29.6., od 10 sati.


  Image

  Prošle godine, više od 500 volontera uključilo se u akcije održane u sedam gradova i općina


  Coca-Cola u Bosni i Hercegovini akcije organizuje u partnerstvu sa Konzumom u BiH, u saradnji sa UG ”Ruke” koja je nosilac aktivnosti globalne inicijative Lets do it u BiH, i lokalnim nevladinim organizacijama aktivnim u polju očuvanja okoliša.

  Glavni cilj projekta Od izvora do mora je da podstiče i promoviše edukaciju i jačanje svijesti građana o značaju odgovornog odlaganja ambalažnog otpada, a posebno odvojenog prikupljanja otpada koje omogućava recikliranje.

  Prošle godine, više od 500 volontera uključilo se u akcije održane u sedam gradova i općina u kojima su skupili više od pet tona ambalažnog otpada.


  Image

  Ovogodišnjih pet akcija čišćenja uključuje volontere iz nevladinih organizacija, institucija i partnera u zemlji


  Coca-Cola u Bosni i Hercegovini osigurala je uputstva i opremu potrebnu za prikupljanje otpada, a akcijama u lokalnim zajednicama koordiniraju nevladine organizacije okupljene oko iste misije – svijeta bez otpada.

  Od izvora do mora dio je dugoročnog sveobuhvatnog plana Svijet bez otpada kojim se Coca-Cola, među ostalim, obvezala da će do 2030. godine prikupiti i reciklirati istu količinu boca i limenki onoj koju stavlja na tržište te da će udio recikliranih materijala u primarnoj ambalaži biti najmanje 50 posto. Do 2025. godine sva primarna ambalaža moći će se u potpunosti reciklirati. U proteklih 10 godina, Coca-Cola je smanjila težinu plastičnih flaša koje proizvodi u svom pogonu za ukupno 7%. Inovacija u proizvodnom pogonu je i novi tip plastičnog čepa koji će na osnovu manje težine za 26% u 2022. godini doprinijeti smanjenju korištenja plastike za gotovo 50 tona.

  Više informacija dostupno je na Coca-Colinoj web stranici.

  www.oslobodjenje.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU