Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Vlada TK povećala sredstva za pomoć privredi

  S obzirom na nedavno donesene Izmjene i dopune Budžeta Tuzlanskog kantona za 2022., te povećanje sredstava na poziciji namijenjenoj za sufinansiranje projekata obrtnika, malih i srednjih preduzeća, Vlada TK je danas donijela Odluku o izmjenama i dopunama Programa o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava Budžeta TK za 2022. sa pozicije “Podrška razvoju Kantona”.

  Tim izmjenama ranije planirana sredstva u iznosu od 4,7 miliona KM, uvećana su za 1,9 miliona KM, odnosno na 6,6 miliona KM. Od ukupno dodatnih 1,9 mliona KM, 1.280.000 KM odnosi se na finansiranje projekata za jačanje malih i srednjih preduzeća, 490.000 KM za projekte jačanja obrta i 130.000 KM za jačanje start up-a. Namjena sredstava je finansiranje ili sufinansiranje nabavke nove opreme, novih alata i repromaterijala.

  Imajući u vidu da je posljednjim izmjenama i dopunama Budžeta TK za 2022. predviđeno povećanje sredstava planiranih za projekte koji za cilj imaju podršku povratku prognanih lica, Vlada je danas donijela Odluku o izmjenama Programa o utvrđivanju uslova, kriterija i postupaka za raspodjelu sredstava Budžeta Tuzlanskog kantona za 2022. “Podrška povratku prognanih lica“.

  Shodno navedenom, a prema iskazanim potrebama za hitne intervencije na oštećenoj i dotrajaloj infrastrukturi u zonama povratka i objektima u kolektivnim naseljima koji su neophodni za pružanje minimuma uslova za smještaj raseljenih lica, danas su sredstva za ove namjene povećana za dodatnih 500.000 KM.

    Konsolidovana dobit od 1.712 miliona eura, uključujući dobit od prodaje Raiffeisenbank (Bugarska)  

  Vlada je danas dala saglasnost na tekst Sporazuma o udruživanju sredstava za realizaciju infrastrukturnih projekata na području Tuzlanskog kantona. Tim sporazumom Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica i Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona, usaglasili su se da udruže finansijska sredstava, te su precizirali način rekonstrukcije lokalnih puteva u zonama povratka.

  Zbog ispravke tehničke greške u ranijem dokumentu, Vlada je danas donijela Odluku o izmjenama Odluke o odobravanju finansijskih sredstava korisnicima, iznosima i namjeni finansijskih sredstava za sufinansiranje manifestacija kulture i programa/projekata izdavačke djelatnosti.

  Vlada je danas prihvatila Informaciju Ministarstva finansija TK o dodatnim sredstvima budžetskih korisnika za 2023. iznad limita utvrđenih Dokumentom okvirnog budžeta TK za period od 2023. do 2025., saopćeno je iz Vlade TK.

  Biznis.ba / FENA

  biznis.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU