Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Ulaganje u obnovljive izvore energije za još bolje poslovanje

  Obnovljivi izvori energije imaju značajnu stabilnost, a korištenje energije iz obnovljivih izvora znači energetsku neovisnost i otpornost u neizvjesnim ekonomskim uslovima. Kako energetska neovisnost iz obnovljivih izvora nikada nije bila bliža, poduzeće Andrea & Giovanni d.o.o. Čitluk odlučilo se upravo za izgradnju fotonaponskih elektrana za vlastite potrebe, na dva objekta za zamrznutu hranu AG Frigo. Procijenjena ukupna godišnja ušteda troškova električne energije iznosi preko 25.000 KM, a projicirani povrat investicije 7,5 godina. Na ovaj način, društvo u značajnoj mjeri smanjuje i svoj ugljični otisak te pomaže u očuvanju prirodnih resursa i smanjenju zagađenja okoline.

  Aktivnosti usmjerene na podršku održivoj tranziciji na zelenu energiju su u fokusu UniCredit Bank d.d. Tranzicija na zelenu energiju u BiH će biti dug proces te je UniCredit Bank d.d. u potpunosti posvećena da pruža punu podršku svojim klijentima na putu promjene. Stvaranje budućnosti koja je zelenija i održivija, zajednički je cilj koji UniCredit Bank d.d. dijeli sa svojim klijentima.

  Ulaganje U Obnovljive Izvore Energije Za Još Bolje Poslovanje„UniCredit Bank posjeduje dugogodišnje iskustvo i ekspertizu u finansiranju projekata obnovljive energije te smatram da smo najbolji partner za podršku zelenim projektima. Stoga smo pripremili posebne uslove za finansiranje solarnih/fotonaponskih panela i prateće opreme, kako bismo olakšali odluku naših klijenata za prelazak na obnovljive izvore energije koji, pored dugoročne finansijske uštede, ostavljaju i pozitivan utjecaj na okoliš. Nama je, kao društveno odgovornoj kompaniji, jako važno biti dijelom zelene tranzicije u borbi za bolju životu sredinu .“ – istaknuo je Almir Gredić, član Uprave UniCredit Bank d.d. za Korporativno bankarstvo.

  Andrea & Giovanni d.o.o. Čitluk je poduzeće čija je osnovna djelatnost uvoz i distribucija proizvoda iz segmenta kozmetike i kućanskih potrepština, dodatno proširena preradom i distribucijom smrznute hrane (voće, povrće, riba, plodovi mora, sladoledi, ostala smrznuta hrana) s formiranjem vlastitog brenda AG Frigo.

  Ulazak u poslovni pothvat sa smrznutom hranom zahtijevao je značajna kapitalna ulaganja u kapacitete za preradu i skladištenje hrane, primarno na lokalitetu općine Ljubuški sa 3200 m2 izgrađenog/adaptiranog prostora (minusno kondicionirane komore), koji je 24 sata u minusnom režimu rada. U takvom radnom okruženju, sa željom za postizanjem svih standarda za tretman hrane i s relativno visokim troškovima energije, kao i mnogi poslovni subjekti, okrenuli smo se razmišljanju o djelomičnoj redukciji troškova energije kroz ugradnju fotonaponskih elektrana za vlastite potrebe, a s prepoznatim rokom povrata investicije, ujedno osiguravajući si korištenje obnovljivih izvora energije i djelomičnu redukciju troškova, ali i neosporan pozitivan utjecaj na okolinu u kojoj egzistiramo. U suradnji s UniCredit Bank d.d., koja je prepoznala našu potrebu te bila kreditor naše kuće i u ovom projektu na lokalitetu općine Ljubuški, s ponosom mogu konstatirati da smo ponosni vlasnici fotonaponskih elektrana ukupne instalirane snage od 250 KW, s već prepoznatim redukcijama u troškovima energije koja je sve skuplja“ – izjavio je gosp. Ivan Doko, direktor i vlasnik poduzeća Andrea & Giovanni d.o.o.

  Objava Ulaganje u obnovljive izvore energije za još bolje poslovanje pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU