U Doboju se gradi najveći tržni centar u regiji: Najavljeno 400 radnih mjesta


U Doboju Se Gradi Najveći Tržni Centar U Regiji: Najavljeno 400 Radnih Mjesta

Doboj važi za regionalni administrativni centar, ali pretenduje da postane i važan trgovački centar. Investicije u tom sektoru su u porastu, a pogoduje im izgradnja autoputeva.

Investitor iz Bijeljine uložiće oko 40 miliona maraka u Doboj u kome gradi najveći tržni centar u regiji.

– Trenutno na teritoriji Doboja ne postoji nikakav sličan objekat, gdje na jednom mjestu imate mjesto za uživanje, zabavu, kupovinu… A i zbog samog geografskog položaja i činjenice da je Doboj saobraćajno čvorište, da se u neposrednoj blizini nalazi drugi entitet i granica sa Republikom Hrvatskom – za RTRS je rekla Jadranka Ostojić, zamjenica direktora kompanije City Mall d.o.o. Bijeljina.

Najveći objekat te vrste u regiji trebalo bi da bude završen do septembra. Otvoriće oko 400 novih radnih mjesta. Mišljenja Dobojlija o gradnji tržnog centra su podijeljena. Јedni smatraju da je dobro da Doboj ima takav tržni centar, dok drugi smatraju da je tržnih centara i previše i da bi trebalo novac ulagati u proizvodnju.

Tržni centar gradi se na lokaciji bivše fabrike kompresora i pneumatskih alata “Trudbenik” čije je nepokretnosti u procesu stečaja za 12 miliona maraka kupio bijeljinski investitor.

Dragan Prodić, stečajni upravnik, naveo je da u bivšem “Trudbeniku” neće više biti proizvodnje, već će biti otvorena trgovina od koje će koristi imati sam grad.

Mato Kulaš, predsjednik Okružnog privrednog suda u Doboju, rekao je da je bilo upita zašto se nije nastavila proizvodnja i zašto nije izvršena reorganizacija.

– Јednostavno nije bilo zainteresovanih subjekata koji bi možda zadržali tu djelatnost – kaže Kulaš.

Stečaj je zbrinuo i oko 130 radnika koji su uspjeli da naplate svoja potraživanja.

Predrag Јorgić, predstavnik radnika, istakao je da je ovo jedinstven uspjeh da je neka firma prodata u za neku normalu cijenu, jer se tim novcem isplatio dug radnicima, pa čak i, kako kaže, nešto kamata na neisplaćene plate.

Izgradnjom tržnog centra, nove bolnice i brojnih stambeno-poslovnih objekata, Doboj se širi ka južnom dijelu. Prateći zahtjeve investitora grad pokušava da obezbijedi infrastrukturu.

– Već imamo određene infrastrukturne projekte, tj. saobraćajnice, vrelovod, toplovodnu mrežu… sve što je potrebno da bi mogao grad da se razvija ka južnom dijelu – rekao je gradonačelnik Doboja Boris Јerinić.

Trgovina je grana kojoj se, sudeći po investicijama, Doboj vraća, jer je nekada, osim administrativnog, bio i značajan trgovački centar, podsjeća RTRS.


pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU