Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Simptomi trudnoće po sedmicama – 35 sedmica trudnoće

  Šta očekivati u narednih 9 mjeseci ?

  Simptomi trudnoće po sedmicama se mogu razlikovati jer trudnoća za sve nije ista i naša tijela će uvijek drugačije odreagirati. To se posebno primijeti prema simptomima koji se javljaju ne samo na početku već i kroz cijelu trudnoću.

  Kako bi vam olakšali jedan od najzahtjevnijih perioda za jednu ženu u nastavku možete pročitati sve potencijalne simptome i promjene koje se dešavaju po određenim sedmicama trudnoće.

  U prvom tromjesječju osjećati ćete se umorno, malkasalo i imat ćete povišenu tjelesnu temperaturu. Pored toga, promjene raspoloženja, mučnine, glavobolje, bolovi u leđima su jedni od prvih simpotma s kojima se žene susreću.

  Simptomi trudnoće po sedmicama. Povišen apetit je očekivan, ali imajte na umu da ne jedete za dvoje kao što mnogi kažu jer je to mit. Iako u vama raste beba, vašem organizmu je sasvim dovoljna količina hrane za jednu osobu. Preporučljivo je da se pridržavate što raznovrsnije i zdravije ishrane bogatom vitaminima i mineralima.

  Važno je naglasiti da se u trudnoći pojavljuju želje za neobičnim kombinacijama jela. Pored toga, prvo tromjesječje je tek početak vaše trudnoće. Period kada je plod najosjetljiviji i podliježe svim vanjskim utjecajima.

  Stoga, ovo je jedan od najbitnijih perioda za trudnicu u kojem se mora pridržavati svih savjeta koje je liječnik preporučio.

  Također, u ovom periodu početak zdravog načina života je zasigurno najbolja odluka koju možete donijeti. Ne zaboravite da je u ovom periodu vrlo značajna tjelesna aktivnost poput laganih šetnji.

  Simptomi Trudnoce Po Sedmicama

  Simptomi trudnoće po sedmicama / u drugom tromjesječju

  U drugom tromjesječju očekuje se nestanak određenih tegoba, imate više energije i po prvi put osjetite bebine pokrete.

    Svjetski standardi digitalnog marketinga na usluzi domaćim kompanijama!

  Trbuh je sada uočljiv i iz dana u dan sve više raste. U 14. sedmici trudnoće očekuje vas povećan apetit i libido. Dobre vijesti su što se smanjuje pritisak na mokraćni mjehur pa samim time imate manju potrebu za mokrenjem. 

  Sasvim je normalno ukoliko osjetite oticanje i krvarenje desni, te probavne smetnje i nelagodu u želucu.

  Treće tromjesječje

  Treće tromjesječje je posljednje razdoblje trudnoće. Tegobe i veći bolovi u leđima i nogama su očekivani zbog toga što vaša beba sve više raste. Porbavne smetnje i učestalo mokrenje su također jedni od simpotma koji obilježavaju ovaj period.

  Zbog sve većeg trbuha vjerovatno vam je sve teže pronaći savršen položaj koji je udoban. Stoga, preporučujemo vam da istražite najbolje jastuke za trudnice koji osiguravaju udobnost i sigurnost.

  35. sedmica trudnoće obilježena je po iscrpljenosti i umoru. Vaše tijelo se priprema za porod pa su i kontrakcije sve učestalije. Moguće je da ćete osjećati nelagodu i bolove u zdjelicama i kukovima. Sa navedenim simptomima se suočava mnogo trudnica.

  Učestalo mokrenje i zatvor su i dalje prisutni. Preporučljivo je da u ovom periodu u prehranu uvrstite povećanu količinu vlakana. Na taj način mogli biste se osloboditi probavnih smetnjih.

  Pritisak u trbuhu i zdjelici su sve veći. Postoji šansa za Braxton – Hicksove kontrakcije koje su normalna pojava u trećem tromjesječju. Kroz Braxton – Hicksove kontrakcije vaša maternica se polako priprema za porod.

  35 Sedmica Trudnoce

   Ako kontrakcije nisu bolne i prestaju kada promijenite položaj onda su u pitanju pripremne kontrakcije. U svakom slučaju preporučujemo da se za sve nedoumice i simptome obratite vašem liječniku.

    Počela je nova vikend akcija u Bingo trgovinama

  U trudnoći je najbitnije da osigurate vama i vaošoj bebi što sigurniju i zdraviju trudnoću. Iako na neke stvari ne možemo toliko utjecati, svakako da slušanjem stručnih lica pomaže osiguravanu zdrave i ljepše trudnoće.

  Zdrave navike promijeniti će na bolje vaš život ali i bebin razvoj. Naravno, trudnoća je i više od simptoma.

  Ovo je jedan od najljepših perioda u kojima se pripremate za najvažniju ulogu. Okružite se sa vašim najmilijima i pokušajte izbjegavati stres koliko god je to moguće.

  Kupovina odjeće, pelena i opermanje bebine sobe su zabavan način koji djeluje umirujuće na sve buduće majke.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Adna
  Adnahttp://www.tnt.ba
  Adna je mlada multimedijalna novinarka u medijima TNT Grupacije. Prati vijesti iz biznisa i šoubiznisa.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU