Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Semir Osmanagić uposlenike nagradio putovanjem u Egipat: Smještaj, džeparac, iskustvo koje će se pamtiti…


  Semir Osmanagić Uposlenike Nagradio Putovanjem U Egipat: Smještaj, Džeparac, Iskustvo Koje Će Se Pamtiti…

  Uposlenici, vodiči i saradnici Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“, njih ukupno 14, vratili su se sa nezaboravnog putovanja u Egipat.

  Osnivač Fondacije i pronalazač bosanskih piramida dr. Semir Osmanagić želio je na ovaj način da nagradi svoje uposlenike, a s druge strane da im omogući posjet i obilazak najznačajnijih znamenitosti drevnog Egipta.

  Dr. Osmanagić je prvo odveo svoje uposlenike u Dolinu kraljeva u Luksoru gdje su sahranjivani faraoni mijenjajući pogrešna shvatanja da su mumije pronađene u piramidama.

  Fondacija-Bosanske-Piramide-U-Egiptu-2


  – Prelijepa arhitektura hrama kraljice Hatšepsut, neobjašnjivi hiljadutonski Kolosi Memnona, veličanstveni hramovi Luxor i Karnak te kompleksi Abydos i Dendera upotpunili su sliku zašto su važne lokacije oko nekadašnjeg glavnog grada Tebe. Drugi dio putovanja je prošao u obilasku neponovljivih piramida na platou Gize, koje nazivaju Keospovom, Kefrenovom i Mikerenovom, zatim piramida u Dahšuru (Crvena i Savijena) te piramida u Sakkari (Đoserova, Unasova). Putovanje je zaključeno s posjetom podzemnom Serapeumu u kome se krije 25 višetonskih granitnih kapsula čija mašinska obrada ne može biti objašnjena inferiornim alatima faraonskog Egipta – ispričao nam je Osmanagić po povratku u Visoko.  

  Fondacija-Bosanske-Piramide-U-Egiptu-3
  Fondacija-Bosanske-Piramide-U-Egiptu-5


  Vodiči Fondacije su bili u prilici da upoznaju egiptologe i njihov način prezentacije, turističku industriju Egipta, hotele i ugostiteljstvo i moći će da naprave komparaciju s razvojem turizma u Visokom.


  – Učinak ovog putovanja se ne može opisati riječima. Dr.Osmanagiću prvo dugujemo neizmjernu zahvalnost na organizaciji puta u zemlju koja je i prva asocijacija na piramide. Imali smo priliku obići sve najbitnije znamenitosti ove zemlje, poslušati prezentacije egipatskih vodiča, kao i prezentacije i zapažanja našeg dr. Osmanagića. Za jednog vodiča ovo je zaista jedno sjajno iskustvo sticanja znanja, ali i putovanja na drugi kontinent gdje smo doživjeli  prijatnost i gostoprimstvo domaćina,  ali i turistički život Luksora i Kaira. Jedno nezaboravno iskustvo i poticaj za daljnji rad i napredovanje – kazao nam je vodič Fondacije Amar Kulović.

  Kulovic-U-Egiptu
  Fondacija-Bosanske-Piramide-U-Egiptu-4


  Pored nezaboravnog iskustva koje su doživjeli uposlenici Fondacije vrijedna pomena je i sama gesta dr. Osmanagića koji je svim uposlenicima platio putovanje u Egipat, smještaj, džeparac, tako da su imali iskustvo koje će pamtiti cijelog života.


  pressmediabih.com

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU