Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Saradnja BBI banke i Općine Tešanj: Stambena finansiranja za mlade iz Tešnja u BBI banci prvih pet godina besplatno

  Stambena finansiranja po stopi od nula posto

  Mladi iz Općine Tešanj koji još uvijek nisu riješili stambeno pitanje, sada su u mogućnosti to učiniti uz veoma povoljne uslove finansiranja i subvenciju profitne marže, za prvih pet godina otplate finansiranja.

  Rezultat je ovo danas potpisanog Ugovora o poslovnoj saradnji između BBI banke i Općine Tešanj. BBI banka je za ovu svrhu osigurala 1,3 miliona KM, dok je Općina u svom budžetu za ovu godinu izdvojila 100 hiljada KM za subvencioniranje profitne marže.

  Općina Tešanj je odlučila da pored svih dosadašnjih oblika podrške, pokrene i Program podrške mladima za rješavanje stambenih potreba. Mladima ćemo pružiti novu priliku za kupovinu ili gradnju vlastite nekretnine. Nadamo se da ćemo im biti podrška da što prije žive u svom vlastitom domu. Tokom decembra će biti objavljen javni poziv sa svim detaljima, izjavio je Općinski načelnik Suad Huskić.

  Za finansiranje po uslovima iz ovog Ugovora mogu aplicirati građani s prebivalištem na području Općine
  Tešanj, starosti do 35 godina, koji ispunjavaju uvjete za dobivanje stambenog finansiranja koje utvrđuje
  Banka, a koji, prvi put rješavaju vlastito stambeno pitanje. „Društveno odgovorno poslovanje jedan je od temeljnih principa na kojima poslujemo i stoga su naše aktivnosti usmjerene na pomoć privredi i građanima BiH. Raduje nas inicijativa Općine Tešanj koja će mladim ljudima olakšati stambeno zbrinjavanje. Mi u BBI banci spremni smo odgovoriti zahtjevima mladih ljudi i pomoći im da izgrade svoj dom ovdje u Tešnju, po povoljnim uvjetima finansiranja“, izjavio je Edin Buljina, direktor Segmenta Retail prodaja BBI banke.

  Ugovorom je predviđeno da će jedan aplikant moći dobiti finansiranje do 50 hiljada KM. Rok otplate je do 20 godina, a profitna marža kretat će se od 3 do 3,55 posto u zavisnosti od roka otplate. Općina će, nakon provjere ispunjenja uvjeta subvencioniranja, kvartalno isplaćivati profitnu maržu u iznosu do 3 posto, što u konačnici znači da će se građani koristiti finansiranjima već od 0%.

  Saradnja Bbi Banke I Općine Tešanj: Stambena Finansiranja Za Mlade Iz Tešnja U Bbi Banci Prvih Pet Godina Besplatno
  Saradnja BBI banke i Općine Tešanj: Stambena finansiranja za mlade iz Tešnja u BBI banci prvih pet godina besplatno

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija

  DRUGI UPRAVO ČITAJU