Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Sajam pčelarstva i pčelarske opreme – Bee fest do 27. septembra u Sarajevu

  Tradicionalni Sajam pčelarstva i pčelarske opreme – Bee fest održava se do 27. septembra na Trgu djece Sarajeva, u organizaciji Direkcije Bee Festa.

  Kako navode organizatori, ovogodišnji Bee fest je još jedna prilika za promociju bh. proizvodnje meda. Dodaju da pčelarstvo u Bosni i Hercegovini ima veliki potencijal, naročito s obzirom na kvalitet meda i potencijale za zapošljavanje u manje razvijenim, ruralnim područjima.

  Predstavnica Direkcije Bee Festa Samira Arnautović-Katica je kazala da iz godine u godinu organiziraju ovu manifestaciju s ciljem da omoguće promociju domaćim proizvođačima meda i biljnih preparata.

  – Trudimo se da tokom tih nekoliko dana, osim prilike da se pokažu i brendiraju u glavnom gradu BiH, upriličimo susrete i uspostavljanje saradnje među pčelarima. Zadovoljstvo nam je da se, nakon nekoliko neuspješnih, okupljamo u sezoni koja je, većinom, bila veoma uspješna za bh. pčelare – navela je ona.

  Arnautović-Katica je kazala Feni da su na ovogodišnjem Sajmu pčelarstva i pčelarske opreme – Bee fest prisutni izlagači iz cijele BiH. Osim pčelara pojedinaca, prisutni su i predstavnici udruženja pčelara iz Livna, Tešnja, Milića…koji predstavljaju svoje članove i sve ono što su naučili kroz projekat edukacije pčelara koji realizira Organizacija Nodas Sarajevo.

  Istaknula da je i ovo način borbe protiv patvorina.

  – Imali smo prije nekoliko dana informaciju koliko je i pored svih mjera i nastojanja prisutno patvorina, kako u FBiH tako u RS-u. Ovo je naš način da damo doprinos toj borbi – kazala je Arnautović-Katica.

    Slovenska vlada smanjuje cijenu dizela na autocestama

  Izrazila je zadovoljstvo što je ove godine sezona, kada je u pitanju pčelarstvo, uglavno bila dobra.

  Kaže da se o kvalitetu meda iz BiH čulo daleko izvan granica naše zemlje, tako da bh. pčelari svoje proizvode plasiraju i na daleka, vrlo zahtjevna tržišta.

  – Direkcija Bee festa se cijelu godinu bavi edukacijom, kako pčelara, tako i građana, te nastoji podići svijest o tome da je neophodno pčelinje proizvode koristiti i konzumirati tokom cijele godine, prije svega radi jačanja imuniteta i osnaživanja organizma – naglasila je.

  Na sajmu se i ove godine može pronaći i velika paleta proizvoda koji su napravljeni na bazi pčelinjih proiozvoda i ljekobilja, te kozmetike napravljene na prirodnoj bazi.

  Arnautović-Katica je napomenula da će sljedeće godine biti 20 godina od održanog prvog Bee festa, te da su ‘pauzirali’ samo prošle godine, kada zbog epidemije nisu bili u situaciji da ograniziraju ovu manifestaciju.

  Ranka Mirković iz pčelarskog centra „Batinić“ je kazala Feni da se dugo godina bave proizvodnjom meda i preparata na bazi bilja i pčelinjih proizvoda.

  – Imamo svoje pčelinjake. Prvenstveno imamo med, polen, propolis, matičnu mliječ…Također, radimo i preparate na bazi bilja i pčelinjih proizvoda – navela je Mirković.

  Kaže da na Sajam pčelarstva i pčelarske opreme – Bee fest dolaze od samog početka, već dvadesetak godina.

  Biznis.ba / FENA

  biznis.ba

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU