Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Sabotaža Telemach BH presijecanjem optičkih kablova u naselju Grbavica u Sarajevu

  U Sarajevu u ulici Behdžeta Mutevelića 77., nepoznato lice ili više njih, presjekli su tri optička kabla koja pripadaju kompaniji Telemach BH, što je dovelo do obustavljanja usluge dijelu korisnika, nestanka internet veze i prekida emitovanja kablovskog programa.

  Tehničke ekipe Telemacha izašle su na teren i rade na otklanjanju smetnji i uspostavljanju usluge korisnicima koji su zbog ove sabotaže nepoznatih počinioca ostali privremeno bez usluge.

  Kompanija Telemach BH će podnijeti krivičnu prijavu protiv N.N. izvršioca koji je nanio štetu kompaniji i izvršio opstrukciju isporuke usluge korisnicima u naselju Grbavica.

  Telemach
  Sabotaža Telemach BH presijecanjem optičkih kablova u naselju Grbavica u Sarajevu

  Sabotaža i presijecanje kablova kako sumnjamo dogodili su se u subotu u tri sata poslije ponoći za vrijeme ograničenog kretanja propisane od strane Kriznog štaba FBiH.

  Očekujemo da istražni organi utvrde sve okolnosti pod kojim je učinjeno ovo krivično djelo uništavanja imovine sa namjerom da se nanese šteta kompaniji Telemach i zaustavi isporuka usluge korisnicima.

  Poslije mnogobrojnih medijskih napada i negativne kampanje bazirane na neistinitim informacijama o kompaniji Telemach BH, svjedoci smo da se prešlo i na pokušaj opstrukcije rada kompanije i kroz fizičko uništenje imovine, poručili su.

  Tehničke ekipe Telemacha potrudiće se da u najbržem mogućem roku zamijene optičke kablove kako bi se nastavilo pružanje usluge pretplatnicima Telemach BH, a očekujemo da istražni organi u najkraćem roku otkriju počinioce.

  O navedenom slučaju upoznati su nadležni policijski organi, te će u skladu s tim biti podnesena krivična prijava Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

    Projekat „Kilometri za dječije osmijehe“ podržala Telemach fondacija

  Krivični Zakon FBiH propisuje niz krivičnih dijela od oštećenja tuđih stvari i imovine do ugrožavanja sigurnosti građana onemogućavanjem nesmetane komunikacije posebno sa hitnim službama.

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Una
  Unahttps://poslovnisvijet.ba
  Una je prava dušica. Voli modu, pazi na zdravlje. Često piše o zdravoj ishrani i sportskom načinu života. Prati edukativne, zanimljive i zabavne teme.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU