Ryanair će od proljeća iz Sarajeva letjeti za Milano, Brisel, London, Memmingen i Geteborg


Ryanair Će Od Proljeća Iz Sarajeva Letjeti Za Milano, Brisel, London, Memmingen I Geteborg

Predstavnici najveće evropske niskobudžetne aviokompanije Ryanair i Međunarodnog aerodoroma u Sarajevu održali su zajedničku konferenciju za medije na kojoj su predstavljeni planovi buduće saradnje, javlja Klix.

Od aprila će iz Sarajeva biti realizovani letovi na pet destinacija.

Ryanair će iz Sarajeva letjeti na pet novih destinacija i to u Geteborg, London, Brisel, Memmingen i Milano. Rezervacija karata bit će dostupna po cijeni od 30 eura.

Ryanair Će Od Proljeća Iz Sarajeva Letjeti Za Milano, Brisel, London, Memmingen I Geteborg

Prisutnima se obratio direktor Međunarodnog aerodroma u Sarajevu Alan Bajić.

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što smo danas ovdje kako bi objavili da sa Međunarodnog aerodroma u Sarajevu polijeće jedna od najvećih aviokompanija u Evropi i da imamo nove destinacije koje će pružiti aviokompanija Ryanair. Kažem najveća evropska kompanija zato što leti u 40 država, 230 aerodroma i imaju preko 3.000 operacija dnevno”, rekao je Bajić.

Dodao je da je u fiskalnoj godini Ryanair prevezao 183 miliona putnika.

“Današnji događaj je rezultat višemjesečnih pregovora timova Međunardonog aerdroma u Sarajevu i Ryanaira”, rekao je i dodao da su imali podršku premijera Vlade FBiH Nermina Nikšića, premijera KS Nihada Uka te resornih ministarstava.

Ryanair Će Od Proljeća Iz Sarajeva Letjeti Za Milano, Brisel, London, Memmingen I Geteborg

Zahvalnost je uputio i direktoru Ryanaira i menadžmentu kompanije koji su prepoznali potencijal ovog aerodroma za poslovnu saradnju.

Rekao je da će menadžment Aerodroma raditi na tome da zadrže lidersku poziciju u BiH te nastaviti izgradnju infrastrukture.

Premijer FBiH Nermin Nikšić je kazao da se nada da će broj od početnih pet destinacija biti proširen kako bi što veći broj turista došao u našu zemlju.

Ryanair Će Od Proljeća Iz Sarajeva Letjeti Za Milano, Brisel, London, Memmingen I Geteborg

Premijer KS Nihad Uk je izrazio zadovoljstvo dolaskom najveće evropske aviokompanije te druge aviokompanije na svijetu kada je riječ o broju prevezenih putnika.

“Od proljeća ćemo, pored ovih pet letova, imati 10 – 15 novih destinacija koje će biti povezane sa glavnim gradom”, rekao je Uk.

Medijima se obratio i direktor aviokompanije Ryanair Jason McGuinness.

“Ovo je jedan od dobrih dana kada dolazite da najavite dobre vijesti i promijenite lice jednog grada. Želim da najavim pet novih ruta sa 200.000 putnika godišnje. Predugo je Sarajevo bilo pod opsadom skupih avioprijevoznika i to se danas mijenja. Svako od nas iz Ryanaira je presretan što ćemo od aprila početi sa novim rutama”, rekao je McGuinness.

Ryanair Će Od Proljeća Iz Sarajeva Letjeti Za Milano, Brisel, London, Memmingen I Geteborg

Govoreći o Ryanairu rekao je da su prošle godine prevezli 180 miliona putnika što je 20 posto više u odnosu na period prije koronavirusa.

“Putnici Sarajeva će moći vidjeti da smo kompanija koja svoje operacije vrši na vrijeme i pouzdano”, istakao je McGuinness.

Podsjetio je da je Ryanair najbrže rastuća aviokompanija te je rekao da je za jedan dan izvedeno 3.300 letova.

Klix


pressmediabih.com

Koliko je koristan ovaj članak?

Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

Pratite nas na društvenim mrežama!

Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

Poboljšajmo ovaj post!

Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU