back to top

Prva žena u klubu bogataša ‘teških’ 100 milijardi dolara: Ko je Francoise Bettencourt Meyers?


Prva Žena U Klubu Bogataša ‘Teških’ 100 Milijardi Dolara: Ko Je Francoise Bettencourt Meyers?

Među super-bogatima još uvijek uvjerljivo vladaju muškarci. Tek od decembra prošle godine je u klub onih s više od 100 milijardi dolara imovine ušla i prva žena: Francoise Bettencourt Meyers.

Stara poslovica “para na paru lijepi” ostvarila se za francusku milijarderku Francoise Bettencourt Meyers, čije se bogatstvo prošle godine povećalo za 28,1 milijardi dolara. Prema Bloombergovoj ljestvici super-bogatih, Meyers je u decembru postala prva žena koja je dospjela u ekskluzivnu skupinu najbogatijih na svijetu s imovinom preko 100 milijardi dolara.

Iako je zbog oscilacija na berzama tokom januara malo pala ispod te granice, Meyers s 96 milijardi i dalje je daleko najbogatija žena na planeti, zauzimajući prema Bloombergu 13. mjesto na ljestvici superbogataša diljem svijeta. Forbes je smješta na 15. mjesto, ali ona ostaje jedna od rijetkih žena na toj listi.

Tajna njenog uspjeha krije se u rođenju kao jedine unuke osnivača francuskog kozmetičkog carstva L’OrealEugene Schuellera. Njena majka, nasljednica Liliane Bettencourt, bila je smatrana najimućnijom ženom svijeta, a nakon njene smrti 2017. ostavila je svojoj kćerki naslijeđe od oko 40 milijardi dolara, većinom u dionicama L’Oreala, piše DW.

Francoise Bettencourt Meyers, 70-godišnjakinja s 34,7 posto vlasništva nad kozmetičkim carstvom, i dalje aktivno sudjeluje u kompaniji svog djeda. Kao potpredsjednica uprave, koja broji 16 članova, među kojima su i njena dva sina, Meyers će prenijeti L’Oreal u četvrti naraštaj osnivača kopmanije.

Samo rođenje u obitelj Bettencourt otvorilo joj je vrata prema ogromnom bogatstvu, budući da L’Oreal, osnovan 1909. godine, danas predstavlja najveći kozmetički koncern na svijetu s brendovima poput Lancome, Kiehl’s, Maybelline i Garnier. Unatoč izazovima u prošlosti, kompanija je postala iznimno profitabilna, a Meyers je postala ključna figura u održavanju uspjeha obiteljskog poslovanja.

Uz svoju imovinu, Francoise Bettencourt Meyers živi povučeno, izbjegavajući javnost. Ipak, njena obitelj postala je predmetom medijske pažnje, posebno nakon afere “L’Affaire Bettencourt” 2007., kada je optužila niz javnih ličnosti za iskorištavanje njene majke. Iako je taj spor završen izvan suda, obitelj je i dalje pod povećalom javnosti, dok Meyers ostaje jedna od najmoćnijih žena u poslovnom svijetu.


pressmediabih.com
Supported by TNT Grupacija

DRUGI UPRAVO ČITAJU