Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Promo / Alternativna revolucija ili revolucija alternativa?

  – Postoji čitav jedan novi svijet iza svijeta klasičnih cigareta – izgovara Matijas Botler, jedan od lidera menadžment tima za kategoriju proizvoda koji zagrijavaju duhan u kompaniji Filip Moris. On je na, sada već tradicionalnoj, devetoj po redu stručnoj konferenciji Open science u Švicarskoj podvukao da u svijetu danas definitivno postoje bolje alternative.

  On je na, sada već tradicionalnoj, devetoj po redu stručnoj konferenciji Open science u Švicarskoj podvukao da u svijetu danas definitivno postoje bolje alternative.

  One su svakako došle uslijed revolucionarnog napretka nauke, medicine, ali i tehnologije. Dosta zanimljiv osvrt na to daje Robert Emet, zadužen za integraciju novih alternativnih proizvoda u okviru iste kompanije: – Duhan kao biljka postoji jako dugo. Ljudi su u početku sigurno žvakali duhan, ako se zna da se vatra pojavila mnogo kasnije. Dakle, tek sa jednom revolucijom, odnosno pronalaskom vatre, nikotin je mogao da bude konzumiran na drugi način.

  Naučno-tehnološki napredak pridonio je pružanju novih, manje štetnih, alternativa svim onim pušačima koji bi svakako i dalje nastavili sa pušenjem. U tom kontekstu, Žizel Bejker, doktorka biometričkih i epidemioloških nauka i čelnica tima za povezivanje i širenje nauke u Filip Morisu kaže: – Jedini, najbolji izbor je potpuni prestanak pušenja. Ali šta sa ljudima koji to neće uraditi? Najbolje za njih je da bar prestanu koristiti klasične cigarete. Zato je jako važno postojanje alternativnih mogućnosti.

    Novalić u Banovićima naglasio značaj rudnika za stabilnost elektroenergetskog sistema

  Kategorija bezdimnih alternativa obuhvata nekoliko vrsta proizvoda, ali se e-cigarete posebno izdvajaju zbog toga što tu duhan izostaje. Davide Skijuskijo, renomirani doktor toksikoloških i farmakoloških nauka, vjerodostojno opisuje ove uređaje: – Nikotin se može dobiti iz lista duhana, a može biti i sintetizovan i tada je riječ o medicinski čistom nikotinu. Ovo je preobimna tema, ali je strašno važno da svi shvate njen značaj. Kod elektronskih cigareta nema sagorijevanja duhana, tako da se dramatično smanjuje potencijalna štetnost. Kako je objasnio gospodin Skijuskijo, u e-cigaretama se nalazi tečnost koja zagrijavanjem oslobađa nikotin, a u tečnosti se nalaze biljni glicerin i arome.

  Kod e-cigareta, takođe, treba praviti razliku između jednokratnih i onih uređaja koji mogu da se koriste u kontinuitetu. Osnovna razlika je što se jednokratni uređaji, koji u sebi imaju nikotinsku tečnost koriste samo dok se tečnost ne potroši. Sa druge strane, uređaji za višekratnu upotrebu pružaju mogućnost da se patrone sa tečnošću mogu zamijeniti kada se potroše.

  Na pitanja publike u vezi raznovrsnosti ukusa, načina korištenja i velikog broja bezdimnih alternativa, panelisti su saglasni da je sve to u svrsi poboljšanja korisničkog iskustva i udaljavanja pušača od klasičnih cigareta.

  – Raznolikost proizvoda je veoma bitna jer se svakom pušaču koji ne želi da se odrekne nikotina nudi mogućnost da izabere manje štetnu alternativu koja njemu najviše odgovara. Vjerujem da ćemo uspjeti na tom putu zamjene, ali je potrebna i adekvatna edukacija i sluh regulatora – poentira Davide Skijuskijo, a Žizel Bejker to odlično prikazuje kroz iskustvo korisnika: – Ako je moguće, a moguće je, smanjiti izloženost potencijalno štetnim materijama, onda treba biti mudar i donijeti pravu odluku“. Svakako, treba imati u vidu da ni e-cigarete nisu bez rizika, jer oslobađaju nikotin koji izaziva snažnu zavisnost.

    Mikrokreditne organizacije trljaju ruke: Kamate pale, zaduženost porasla

   

  Biznis.ba

  biznis.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU