Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Prepoznati kadar koji će biti nosilac privrede

  Prepoznati Kadar Koji Će Biti Nosilac Privrede

  Univerzitet u Tuzli, kao organizator, i Kantonalna privredna komora Tuzla, kao suorganizator, predstavili su manifestaciju 28. ljetni univerzitet Tuzla te istakli njen značaj za studente i privredu.

  Održivi razvoj

  Najavili su zajedničko djelovanje na stvaranju što boljih uslova za otvaranje novih radnih mjesta, razvoj privrede, osposobljavanje budućih radnika, sadašnjih studenata. Kako je najavljeno, LJUT 2023 – 28. ljetni univerzitet Tuzla biće održan od 29. maja do 1. jula 2023. godine, a centralna tema će biti Obrazovanje za održivi razvoj.

  – Univerzitet u Tuzli je i do sada imao dobru saradnju sa Kantonalnom privrednom komorom Tuzla. Očekujemo da će saradnja na projektu Prva sedmica karijere donijeti čvršće veze, a samim tim i jače veze privrede i studenata. Namjera nam je da ovaj projekat bude prvi i tradicionalni i da iz njega iznjedrimo brojne aktivnosti koje će prerasti u redovne u okviru obrazovanja, a i u okviru stručnog usavršavanja studenata i njihovog zapošljavanja. Pored aktivnosti na umrežavanju privrede i studenata, želimo zajednički raditi sa privrednicima i na regulisanju zakonodavnih odredbi. Želimo da studentska praksa bude zakonski uređena, da riješimo pitanje volontiranja, istakla je Vesna Bratovčić, prorektor za međuuniverzitetsku saradnju u zemlji i inostranstvu na Univerzitetu u Tuzli.

  U sklopu manifestacije LJUT 2023. predviđeni su brojni sadržaji koji će studentima, zaposlenicima i široj društvenoj zajednici omogućiti sticanje novih znanja i razvoj dodatnih vještina, umrežavanje, promociju naučnoistraživačkog rada…

  Komora će biti veza sa privrednicima, pokušati približiti dvije strane i posredovati u razmjeni informacija kako bi se došlo do što kvalitetnijih rješenja za proizvodnju kadrova koji trebaju privredi i to kvalitetnih, stručnih.

  LJUT 2023. počinje Prvom sedmicom karijere koja će biti održana od 29. do 31. maja 2023. godine.

  Interes privrede

  – Privrednici okupljeni u komorska granska udruženja iskazali su interes da budu dio ovog projekta. Riječ je o interesu privrede, stvaranju mogućnosti da prepoznaju kadar koji će nositi razvoj privrede u narednom periodu, kazao je Nedret Kikanović, predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla.

  U sklopu Prve sedmice karijere predviđene su brojne radionice, paneli i drugi sadržaji u cilju osiguravanja direktnog kontakta između privrednih subjekata, srednjoškolaca, studenata i akademske zajednice u cjelini. 

  www.oslobodjenje.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU