Otkrivamo tajne usješnih biznisa!

  Porsche BH i XYLLION ugovorom o saradnji promoviraju e-mobilnost u BiH

  Na lokaciji tehnološkog parka GREENPARK SPACE na Trebeviću je potpisan ugovor o saradnji između kompanija Porsche BH d.o.o. i  XYLLION d.o.o. i promovisan je jedinstven koncept u Bosni i Hercegovini.

  Partnerska saradnja ove dvije kompanije podrazumijeva planiranje, projektovanje i implementaciju projekta koji će doprinijeti razvoju elektro mobilnosti, te smanjiti zagađenje koje dolazi iz transporta. Saradnja je ozvaničena puštanjem u rad 3 instalirana punjača. U pitanju su 2 AC punjača PORSCHE Destination Charger snage 11 kW  i AC MOON punjač snage 22 kW koja će energiju crpiti iz solarnih panela izgrađenih u okviru tehnološkog centra.Porsche Bh I Xyllion Ugovorom O Saradnji Promoviraju E-Mobilnost U Bih

  Porsche BH d.o.o generalni je uvoznik za automobile Volkswagen koncerna i članica je najveće evropske automobilske maloprodajne porodice, austrijske kompanije Porsche Holding iz Salzburga, u sklopu čijeg portfolija se nalazi i brend MOON sa ponudom punjača za električna vozila i sistemima podrške razvoju elektromobilnosti.

  „Zadovoljstvo nam je što imamo priliku surađivati sa kompanijom XYLLION koja gradi jedan novi koncept življenja, što podrazumijeva inovativni i pametni pristup novim tehnologijama. U tom smislu, Porche BH kao društveno odgovorna kompanija prepoznala je potrebu da ponudi vlastita rješenja koja će doprinijeti razvoju infrastrukture električnih punionica, što je jedan od preduslova za uspješno lansiranje novih modela električnih automobila. Sigurni smo da ćemo u narednom periodu naše novitete, odnosno električne modele predstavljati upravo na mjestima kao što su GREENPARK SPACE i ROOF GARDENS koji u osnovi imaju za cilj ponuditi drugačiji pristup, počevši od korištenja sunčeve energije do pametnih sistema upravljanja energijom“, izjavio je Alex Vaszi, član Uprave Porsche BH.

  XYLLION d.o.o. je jedna od vodećih kompanija u BiH koja sa investicijama u nove  projekte i načine upravljanja nekretninama, nudi prilike za ulaganje, razvoj i sistemska rješenja te podiže standard življenja na veći nivo.

  „Punionice koje smo instalirali u saradnji sa našim partnerom Porsche BH, će doprinijeti tome da vlasnici električnih automobila sada mogu i na ovom mjestu dopuniti svoje električne automobile, a da pri tome uživaju na čistom zraku prelijepe olimpijske planine Trebević, daleko od gradske gužve. Punjenje električnih automobila je besplatno za vlasnike Porsche brandova,  a veoma je važno naglasiti da je električna energija za pokretanje punjača dobivena iz obnovljivih izvora, iz vlastite fotonaponske elektrane koju smo nedavno izgradili, što je također doprinos očuvanju okoliša.”, istakao je Berin Alagić, direktor kompanije XYLLION.Porsche Bh I Xyllion Ugovorom O Saradnji Promoviraju E-Mobilnost U Bih

  Svi budući klijenti XYLLION-a u će kupovinom nekretnine u sklopu ponude garažnih mjesta imati spremnu i pripremljenu instalaciju za postavljanje električnih punionica. “Naš koncept je prostor koji će pružati pozitivnu energiju, kako našim klijentima, tako i posjetiocima koji će moći uživati sa porodicama u posebnom ambijentu“, dodao je Berin Alagić.

  Ovo je bila prilika za druženje uz prelijep pogled na Sarajevo te su u ugodnoj atmosferi prezentirana i električna vozila iz portfolija Volkswagen koncerna među kojima su se našli modeli Cayenne E-Hybrid Platinum Edition, Audi Q4 i ID4.

  Objava Porsche BH i XYLLION ugovorom o saradnji promoviraju e-mobilnost u BiH pojavila se prvi puta na Business Magazine.

  business-magazine.ba

  Koliko je koristan ovaj članak?

  Kliknite na zvjezdicu da biste je ocijenili!

  Prosječna ocjena / 5. Brojanje glasova:

  Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovaj post.

  Kako vam se ovaj post učinio korisnim ...

  Pratite nas na društvenim mrežama!

  Žao nam je što vam ovaj post nije bio koristan!

  Poboljšajmo ovaj post!

  Recite nam kako možemo poboljšati ovaj post?

  Supported by TNT Grupacija
  Supported by TNT Grupacija
  Mirko Mirko
  Mirko Mirkohttps://poslovne.com
  Mirko je živa enciklopedija. Voli historiju, puno istražuje. Njegove zanimljivosti ostavljaju bez daha. Vrhunski je novinar i istražvač. Dugogodišnji je član TNT grupacije.
  Supported by TNT Grupacija spot_img

  DRUGI UPRAVO ČITAJU